Ar dėl bankų eisime per ugnį ir vandenį?

www.delfi.lt Ar dėl bankų eisime per ugnį ir vandenį?

Mes įnešame savo indėlį į socialinės apsaugos sistemas, tikėdamiesi, jog iš jų gausime lėšų, jei, tarkime, prarasime darbą ar darbingumą, jei susirgsime ar auginsime vaikus. Išlaikyti šias sistemas yra kur kas svarbiau negu gelbėti finansų sistemą, įkliuvusią į savo pačios sukeltos krizės pinkles, tuo labiau, kad ji ir toliau pasiims savo dalį nuo prekybinių bei valiutinių sandėrių, valstybės paramos ir kitų operacijų, susijusių su virtualiais pinigais, mano „România liberă“.

Delfi.lt lankytojų komentarai

kokia prasmė gelbėti privačių bankų verslą jei jis nesugeba įvertinti rizikos ir dirbti pelningai? Kokią pridėtinę vertę kuria bankai, kad už jų padarytas klaidas turėtų mokėti mokesčių mokėtojai?

www.e-teisininkai.lt Bankų bankroto priežastys Lietuvoje

Bankų bankrotas yra įprastas reiškinys daugelyje šalių. Pavyzdžiui, turinčiose daugiau kaip 100 metų bankų veiklos tradicijas, dėl finansinių sunkumų kasmet yra uždaroma 10-15 bankų, o 1985 metų ekonominio nuosmūkio metu buvo uždaryta net 120.

www.ukiozinios.lt V. Matuzas: būtina efektyvi ir vieninga bankų kontrolės sistema

Pasaulio finansų sistemos griūtis dažnai įvardijama kaip komercinių bankų „nuopelnas“. Būtent per krizę išryškėjo banko ir skolininkų sutartinių finansinių santykių vadinamieji negatyvieji aspektai, apie kuriuos ekonomikos pakilimo laikotarpiu nei viena šių santykių pusė per daug nesuko galvos. Reikia pinigų? Jų visada yra. Ir jų gavimo sąlygos – menka smulkmena sutarties punktuose, į kuriuos skolininkas nesigilino, o skolintojas, matyt siekdamas didesnių ir didesnių pelnų, pro pirštus žiūrėjo į skolintojo galimybes grąžinti skolą.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).