2010 12 20 Spauda apie bankus

www.lrytas.lt Pernai – sėkmė, šįmet – duobė

Pernai vienu sėkmingiausiai dirbusių pripažintas Druskininkų vandens parko viešbutis „Aqua” – aklavietėje. Paskolą suteikęs „Swedbank” sutartį nutraukė ir kreipėsi į teismą dėl bankroto.

www.respublika.lt Švedų bankas surūšiavo klientus

Mūsų šalyje veikiantis vienas didžiausių Švedijos bankų “Swedbank” nuo šiol į būsto paskolų palūkanų normų formulę įtraukė naują - Lietuvos rizikos - rodiklį. Bankininkai sako, kad daliai būsimų švedų banko klientų jis bus kaip išsigelbėjimo šiaudas. Anot ekonomikos ekspertų, formulės pakeitimas pirmiausia reikalingas turtingam bankui, kad tas dar labiau pasipinigautų.

www.vz.lt Žemdirbiai prarado perdirbėjų pasitikėjimą, perdirbėjai - kantrybę (m.vz.lt)

Grūdų supirkėjai sako, kad jiems jau nusibodo ūkininkų nepatikimumas ir ateinančiais metais nebebus tradicinių prekinių kreditų, už kuriuos žemdirbiai atsiskaitydavo grūdais. Ūkininkams, kuriems reikės trąšų ir chemikalų, siūloma kreiptis nebe į įmones, o tiesiai į bankus.

www.balsas.lt Būsto renovacija: ar neteks buto bankui užstatyti?

Nuo 2005-ųjų daugiabučių renovacijos programoje dalyvaujančių namų skaičius šiemet pasiekė 539, o kitąmet planuojama, kad bus renovuojami 10-20 daugiabučių per mėnesį.

www.lrytas.lt Lietuvos bankas: vienam šalies gyventojui tenka daugiau kaip 10 tūkst. litų tiesioginių užsienio investicijų

Sumažėjęs einamųjų pervedimų balanso perviršis ir padidėję pajamų ir užsienio prekybos balansų deficitai lėmė, kad šių metų trečiąjį ketvirtį šalies mokėjimų balanso einamosios sąskaitos balansas (ESB) buvo deficitinis. Nepaisant to, trijų šių metų ketvirčių ESB buvo su 1,1 mlrd. litų perviršiu. Neigiamus trečiojo ketvirčio ir trijų ketvirčių finansinės sąskaitos balansus (atitinkamai -173 mln. Lt ir -2,8 mlrd. Lt) lėmė kitų investicijų nutekėjimas iš Lietuvos ir oficialiųjų tarptautinių atsargų didėjimas.

wwwbalsas.lt „Snoras“: moterys sąžiningiau grąžina vartojimo paskolas

Lietuvoje atsakingiau vartojimo paskolas grąžina moterys. 81 proc. vartojimo kreditus paėmusių moterų laiku sumoka įmokas ir joms nebuvo priskaičiuoti delspinigiai. Tarp vyrų šis rodiklis mažesnis – 74 proc. vartojimo paskolas paėmusių vyrų įmokas sumoka laiku. Tai rodo banko „Snoras“ atlikta vartojimo paskolas gavusių Lietuvos gyventojų statistinių duomenų analizė.

www.diena.lt Latvijos bankai praėjusį mėnesį toliau mažino indėlių palūkanas

Latvijos centrinio banko duomenimis, indėlių palūkanos komerciniuose bankuose praėjusį mėnesį toliau tirpo.

www.vz.lt HAROLDAS JAMESAS: Europai laikas pasimokyti (m.vz.lt)

Krizės – tai progos pasimokyti. Pastaruosius 200 metų didžiausios finansų krizės, išskyrus didžiąją depresiją, kilo neturtingose ir nestabiliose šalyse, kurioms reikėjo politinių pokyčių.

www.delfi.lt „Bank of America Corp.“ irgi smogė interneto svetainei „WikiLeaks“

Bankas “Bank of America Corp.” pasekė kelių kitų finansinių institucijų pavyzdžiu ir atsisakė tvarkyti pervedimus “WikiLeaks”, taip suduodamas dar vieną smūgį šios paslaptis skelbiančios interneto svetainės pastangoms tęsti veiklą.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).