Savaitgaliui: požiūris į valstybės valdymą

www.commonsense.lt  Latviai turi politiką su atsakomybe ir kiaušiais. O mes?

Todėl praėjusią savaitę pirmą kartą gyvenime užsimaniau tapti latviu, nes jų premjeras ne tik protingesnis už penktoką, bet ir turi du (tris?) dalykus: atsakomybės jausmą prieš tautą bei kiaušius. Todėl tiesiai šviesiai pasakė, kad dabartinei kartai teks pensijomis pasirūpinti patiems.

Įdomu, kas turėtų nutikti Lietuvoje, kad ir mūsuose atsirastų tokio aukšto rango politikų su kiaušiais?

www.straipsniai.lt p. Julius Veselka: Kaip gyvensime kitąmet?

Andriaus Kubiliaus vyriausybė vien ilgalaikių paskolų už 9,4 proc. metinių palūkanų  jau prisigraibė 500 mln. eurų. Juos reikės grąžinti po penkerių metų. Dvidešimčiai metų pasiskolinom 2 milijardus JAV dolerių už 7,625 proc. metinių palūkanų.Ką tai reiškia?Labai paprastą dalyką – per 5 metus vien palūkanų už 500 mln. eurų turėsime sumokėti 235 mln. eurų arba 811 mln. litų, o už dolerinę paskolą per 10 metų privalėsime sumokėti 1,5 milijardo dolerių palūkanų. Pagal dabartinį dolerio ir lito kursą teks sumokėti 4,3 milijardo litų palūkanų.

Nė viena Europos Sąjungos valstybė taip brangiai nesiskolino – tik mes. Imkime Ispaniją. Ji šiemet 2,35 milijardo eurų paskolą 5 metams gavo už 3,532 procento metines palūkanas, o kitą – jau 4,5 milijardų eurų paskolą gavo už 2,816 milijardo metines palūkanas.Arba mūsų kaimynė Latvija. Ji iš Tarptautinio valiutos fondo ėmė paskolą maždaug už 3,5 proc. metines palūkanas.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).