2010 12 14 Spauda apie bankus

www.diena.lt Gyventojai vėl skolinasi

Iš komos bundanti šalies ekonomika gaivina ir paskolų rinką, teigia Lietuvos banko (LB) ekspertai.

www.respublika.lt Bankininkai griebiasi atviro šantažo

Europos bankų priežiūros komitetui patvirtinus, kad ES šalių bankininkų premijoms bus taikomi griežti suvaržymai, Bendrijos finansų sektorius iškart atsikirto griežtais pareiškimais.

www.lrytas.lt Apynasris skolintojams

Kitų metų viduryje Lietuva gali tapti vienintele ES valstybe, ribojančia vartojamųjų kreditų palūkanas ir mokesčius.

www.vz.lt Ketvirtadienį aiškės, ar “Swedbank” įmonė galės pirkti “Gedimino 9″ (m.vz.lt)

Ketvirtadienį Konkurencijos taryba svarstys, ar leisti „Swedbank“ antrinei įmonei „Ektornet Lithuania SPV1“ įsigyti Vilniuje esantį prekybos centrą „Gedimino 9“.

www.vz.lt Rudzkis: bankų paskolų portfelis kitąmet bus teigiamas (m.vz.lt)

2011 m. bankų paskolų portfelis Lietuvoje taps teigiamu, t.y. bus skolinama daugiau, nei įnešama indėlių, prognozuoja DnB NORD. SEB papildo, kad bet kuriuo atveju dar turės praeiti nemažai laiko, kol visiškai atsistatys kreditorių ir klientų tarpusavio pasitikėjimas.

www.vz.lt Šiaurės bankų paskolų kraneliai plačiau atsisuks kitąmet, teigia reitingų agentūros (m.vz.lt)

Šiaurės šalių bankai, per krizę traukęsi iš Baltijos šalių, 2011-aisiais jau gali didinti veiklos apimtis šiame regione ir pelnytis iš šių šalių atsigavimo, teigia tarptautinių reitingų agentūrų „Moody“ ir „Standard & Poor’s“ analitikai.

www.vz.lt SEB: “remontą” baigusių bankų finansiniai rezultatai turėtų gerėti (m.vz.lt)

Skausmingiausius “vidaus remonto” darbus Lietuvos bankai jau atliko, tad finansiniai jų rezultatai ateinančiais ketvirčiais turėtų pamažu gerėti, teigia AB SEB bankas.

www.ekonomika.lt Šiais metais JAV bankrutavo jau 151 bankas

JAV buvo uždaryti Pensilvanijos ir Mičigano bankai ir tai jau yra 151 bankroto atvejis šalyje per šiuos metus, praneša „Bloomberg“. JAV federalinė indėlių draudimo korporacija (FDIC) paskelbė uždaranti Pensilvanijoje esantį „Earthstar“ ir Mičigano valstijoje įsikūrusį „Paramount“ bankus.

www.ekonomika.lt „WikiLeaks“: Anglijos bankas siekė sukurti grupę bankams gelbėti

„WikiLeaks“ paviešinti JAV diplomatiniai įrašai atskleidė, kad Anglijos banko vadovas kartu su JAV, Šveicarija ir Japonija siekė sukurti grupę, kuri suteiktų kapitalo pasaulio bankams prieš pusmetį iki pasaulinės ekonominės krizės, skelbia „Reuters“.

www.vz.lt Prognozė: švedai rytoj brangins skolinimą (m.vz.lt)

Švedijos centrinis bankas rytoj vyksiančiame posėdyje bazines palūkanų normas padidins ketvirčiu procentinio punkto, iki 1,25%, prognozuoja 17 iš 22 Bloomberg naujienų agentūros apklaustų ekonomistų.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).