Ar ilgai dar kentėsime nuo friklių ir kuperių?

www.respublika.lt Lietuvos valstybė Lietuvos piliečių vardu pasamdė du giminingų kompanijų specialistus - laikinąjį administratorių „Snoro“ bankui uždaryti Saimoną Friklį (Simon Freakley) ir bankroto administratorių „Snoro“ turtui išparduoti Nilą Kuperį (Neil Cooper). Vieno veikėjo 8 dienų paslaugos kainavo 17 mln. litų, kitas per 3 mėnesius išleido 60,9 mln. litų ir dar už darbą pareikalaus nemažos sumos. Užtat nukentėję indėlininkai ir investuotojai atgaus prarastas lėšas? O gal ką nors už tai gaus visuomenė? Bent eilinę pamoką, kad užsieniečiai čia atvyksta tik prisipildyti savo kapšus, o ne uždirbti mūsų piliečiams? Ir pagrindinis klausimas: „Kada mes išmoksime kvailinimo pamokas?“

2 komentarų Ar ilgai dar kentėsime nuo friklių ir kuperių?

  • Saulius

    Kaip žinome Vasiliauskas vadovavo Grybauskaitės rinkimų štabui, už ką atsidėkojant gavo šiltą vietą Lietuvos Banke.
    Praėjo jau 5 mėnesiai nuo Snoro nacionalizacijos.
    Mums, nukentėjusiems Lietuvos piliečiams, iki šiol neaišku, kas mus apvogė.
    Yra keli variantai:
    1. Tai padarė banko savininkai – akcininkai.
    2. Tai padarė Valstybine komanda, ką patvirtina visos informacijos Įslaptinimas Lietuvos piliečiams ir prokurorų spaudimas Snoro darbuotojams, turintiems patikimos informacijos. Taip pat tą patvirtina savivalė, kurią demonstruoja samdyti administratoriai, palaiminti valdžios ir neatsakantys už savo veiksmus net prieš savo samdytojus.
    Bet kokiu atveju abi pusės susitars tarpusavyje, o 140 tūkstančių piliečių tyliai neapkęs ir vienų ir kitų, bet nieko nedarys, nes visi supras, kad komunistų mokykla grižo į Lietuvą, kuri gerai išmoko jų pamokas.

  • Na palauk

    p. Sauliau: patys pasirašėt obligacijų pirkimo sutartis, patys dėjot indėlius (visa tai - ne už dyką), patys pasiskaičiavot riziką, ir patys trynėt rankeles. O dabar, kai ateina ekonominių knygų skaitymo metas (nes anksčiau elementariai tingėta), reikia į kažką besti pirštu? Aišku, tik ne į save. Išmanūs tie lietuviai. Nieko nepasakysi.

    P.S. Kalti abu - tiek komerciniai bankai, tiek besiskolinęsi. Po lygiai. Štai Jums ir atsakymas: apsivogėt patys save.
    P.P.S. už kiek p. Sauliau jamėt? 100K? 200K? 300K? ar 400K? O gal daugiau?
    P.P.P.S. Gal pradėkim vadinti daiktus tikrais vardais? Niekas Snoro nenacionalizavo. Bankas tiesiog užsilenkė (negana to, fabrikavo ataskaitas). Jeigu būtų likę ką nacionalizuoti, taip ir būtų padaryta. Deja.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).