Verslo konfliktų su bankais nagrinėjimas Saulėtekio darbo grupėje

Gru 29, 2010 by

Vykdydama savo misiją, Saulėtekio komisijos Verslo finansavimo sąlygų gerinimo darbo grupė vykdo nuasmenintų verslo konfliktų su bankais analizę. Sprendimas pradėti tokį nagrinėjimą priimtas 2010.02.19 darbo grupės posėdyje ir patikslintas 2010.04.09.

Svarstymai vyksta, išvados daromos, pasiūlymai teikiami (posėdžių protokolai Nr. 7, 9, 10). Kas turite reikalų su bankais, siūlome pasiskaityti. Čia įkeliame tris nuasmenintas svarstytas bylas (irgi pasiskaitykite). Jų galėtų būti daugiau.

1. rastas_nuasmenintas_20100804 (.doc)

2. rastas_nuasmenintas_20101008 (.doc)

3. 20101126_santrauka_nuasmeninta (.doc)

Kilus problemoms, bankai nutraukia kredito sutartis ir vengia atsakinėti į rašytinius klientų laiškus, mat atsakymai galėtų būti panaudoti teisme. Bankai agresyviai naudojasi sutartyse įtvirtinta atsakomybės asimetrija - dėl visko kaltas, ir už viską atsakingas, ir skolingas vien klientas. Taip neturėtų būti, tai prieštarauja teisingumui, bet deja tai nuolat vyksta.

Mes ieškome sprendimų. Teoriškai teisingumo sistema turi savo saugiklius, tačiau juos reikia aktyvuoti ir  naudoti. Gerų norų tam neužtenka, reikalingi faktai ir argumentai.

Jeigu turėjote rimtą susidūrimą su bankais, ir manote, kad konflikto metu nukentėjote neteisingai, galvojate kad Jūsų atvejis yra vertas Saulėtekio komisijos nagrinėjimo, kreipkitės į mus - žiūrėsime, ką galima daryti. Deja Saulėtekio komisija neturi liepiamosios galios bankui konkrečiu atveju, bet požymiams atsikartojant formuluojamos problemos ir reikalaujami sisteminiai ir įstatyminiai sprendimai.
Kreipkitės: http://banku-naujienos.lt/kontaktai/

Laukiame Jūsų bedradarbiavimo.

LSVVT VFSGDG

140 Komentarai

  1. LSVVT

    Sveiki,

    Labai dziugu, kad atsirado tokie iniciatoriai. As pats asmeniskai galvojau sia tema kelti televizijos laidoje.
    Apie skatinima verslui net nera ka kalbeti smulkiam verslininkui, o juo labiau jaunam kaip buvo rasoma, kad bus privilegija jauniems verslininkams, kad bus lengviau gauti paskola verslui. Deja. Tai patyriau ant savo kailio su “verslo skatinimu”. Galiu pasakyti viena, kad didelio skirtumo nera ar skandinavu bankai ar Siauliu bankas, kaip tik del verslo paskolos bendravau su Siauliu banku, deja is ju jos taip ir negavau. Atsakymas, neperspektyvu.

    Nors as savo versla jau turiu ir ji norejau plesti, atidaryti papildomai drabuziu parduotuve jaunimui zinodamas ko jiems reikia ir ko nera Lietuvoje, taciau Komunistiniu paziuru bankininkai nelabai turbut issivaizduoja kas tai
    yra drabuziu rinka, pirkimas, pardavimas. Atsakymas toks : dideli rubu centrai uzsidarineja todel perspektyvos tikrai nera. Bet kalba ejo apie smulkuju versla ir ju skatinima …… Jie tik mato didziasias imones ir jomis vadovaujasi. Banko vadovo zodziai buvo tokie : mums yra apsimokiau
    duoti diele paskola verslui su ikeitimu nei ten 20000-30000 tukstanciu pletrai…Visa kalba cia eina apie Siauliu banka. Dar vieni zodziai banko vadovo : “pridalinom draugam dideliu paskolu dabar negali grazinti, todel jums bijome duoti”. Mano duomenimis verslo skatinimo paskolos pradzioje buvo greitai dalinamos pazystamiems, draugams ir t.t. Man nesuprantama kai praso ikeisti turta be ikeitimo net i kalbas nesileidzia, net nezinau kur cia matosi skatinimas, cia bandymas dar ir turta pasisavinti suteikus paskola.
    Siauliu banko direktorius man vis dar sakydavo, kad dar negauname pinigu remimui, nors buvo senai gave ir t.t. Vienu zodziu mulkino mane, jam taip atrodo, nors as viska zinojau. Vienu zodziu, ziauri korupcija ir cia ne verslo skatinimas, o zlugdimas, manau tas verslo skatinimo paskolas iskarto turejo perimti valdzia, ne per jokius bankus ir suteikineti tas paskolas ir taip gelbeti verslininkus. Ir vel tas pats: “nemokame isisavinti eurpos
    fondu skiriamu pinigu” apsurdas. Man nesvarbu kiek procentu skire Siauliu bankas ir kiek milijonu isdalino paskolu, esme tokia, kad reiktu paziureti kas tas paskolas gavo, kokie zmones, ir kiek tu zmoniu gavo.
    Kas liecia skandinaviskus bankus, as jau ir nebesidomejau ka jie gali pasiulyti ir pagelbeti, poziuris toks pat. Reikia paskolos? Ka turi ikeisti?
    Na tada paskaiciuosime ka galime duoti, o jus rasykite verslo plana uz 1000 litu, tada vertinsime ir pasakysime Taip arba Ne.
    Lietuvoje tokio kaip skatinimo verslo apskritai nera, yra tik zlugdimas, vien paziurejus kokius mokescius sumokame Sodrai.
    Bet jau nebeissiplesiu, nes neturiu net tiek nervu ir manau, kad tai nieko nepakeis.
    Siuo metu turiu imone, dirbame tryse, skatinu versla pats is savo pinigeliu is kuriu tureciau pragyventi :) Aciu Lietuva tau, kad tu tokia skatininti esi, mylejau ir gerbiau tave, bet siuo metu ir visam laikui galvoju kaip
    tave palikti ir versla kurti kitoje salyje.
    Pgarbiai, R

  2. LSVVT

    TAIP MES DOMĖJOMĖS TOKIOMIS PASKOLOMIS. PADARĖME SPRENDIMĄ, IŠSIVERSTI IR BE KREDITO. TODĖL KAD KAI PASKAIČIUOJI VISAS ADMINISTRACINES IŠLAIDAS (NORS JOS IR KITA KARTA MINIMOS KITAIP) IR DAR DESIDEDA PALŪKANOS PRAEINA VISAS NORAS.
    IR IŠ KITOS PUSĖS PADEDA APSISPRĘSTI NEIMTI KREDITO DIDŽIULIAI MOKESČIAI VALSTYBEI, O MES NEMANOME IMTI PASKOLOS TAM, KAD ATIDUOTI SODRAI, NES NEGALĖSI PANAUDOTI KREDITO PAGAL PASKIRTĮ.
    PAGARBIAI,
    R

  3. LSVVT

    Laba diena. Turime ir mes proglemą. IĮ kreipėsi į Kredito unija dėl lengvatinės paskolos su 5 proc. pjūklų pirkimui. Bet matau kad negausime.
    Kredito unijos valdžia nepatenkinta kad norime su mažomis palūkanomis. Jie siūlys mums 12 proc. matau kaip kalba, kaip elgiasi. Planuojame ieškoti kito banko.
    Tokia liūdna statistika.

  4. LSVVT

    Danske Bankas neišduoda kreditų ,maža to neatsako į elektroninius laiškus.

  5. LSVVT

    Sveiki,
    2009 m. pradžioje mes kreipėmės į SEB banką , norėdami gauti 1 mėn. kreditą apyvartinėms lėšoms ( t.y. turėti galimybę 1 mėn. pasiskolinti 60 000 ir per mėn.
    gražinti).Įmonė jau dirbo pelningai daugiau kaip metus.
    Paraiška buvo priimta svarstymui, atsakymo teiravomės kelis kartus, tačiau nesulaukėme.
    UAB direktorė K

  6. LSVVT

    Labas rytas taip situacija nepavidetina mano bendrove taip pat bande gauti credita apyvartinems lesoms bet deja nesekmingai

  7. LSVVT

    Taip-suzinojas kad bankai gavo lesu bandziau gauti kreditavima pagal Europos sajungos programas, nes turejau keliata projektu.Siauliu bankas pareiske kad galetu duoti
    nebent energetiniams projektams nes pav. vienas verslininkas kreipesi su vienu idomiu energetiniu projektu kuris juos sudomino. Kada pasakiau kad vienas is mano projektu yra irgi susijes su is atsinaujinanciau saltiniu energijos gamyba tada pasake kad siuo metu butu sunku spersti siuos klausimus. Man paklausus o kaip issisprende su tuo verslininku kuris sudomino juos savo projektu- pasirodo ir jam nedave.Beliko pasikalbeti kaip gyvena vaikai ir koks nusimato oras Lietuvoj.
    Esu DnB Nord banke pasidomejes gal galetu prisideti prie kaimo turizmo projekto kurio 40% remia NMA Europiniais pinigais, 30% as duociau savo lesu ir jai galetu 30% kredituotu bankas, atsakymas buvo gali paruosti projekta, pateik prasyma bet 90% kad neduosim.
    Kitais savo klausimais buvau buvau “Swedbanke”, paklaustas kuo jie dar galetu buti naudingi as pajuokavau - na jus tikriausia verslo jokio visvien nekredituojat tai apie ka mes galetume kalbeti, nebent jums atnesciau keliata milijonu, bet pagal vadybininko abejinga israiska, as toliau pratesiau klausima-bet gal jus ir indeliais nesuinteresuoti.Atsakymas buvo netiketas- taip mus ir
    indeliai nedomina,nes kadangi niekam pinigu neduodam tai jie mums nereikalingi.
    Na siuo metu priejau isvados kad su bankais bendrauti beviltiska, nebent buciau Lietuvos premjeras ir duociau jiems kokius 5 milijardus kad pasaugotu, o uz saugojima dar jiems gerai apmokeciau. Faktiskai Lietuva neturi banku kurie atliktu lyg ir savo pagrindine funkcija priimtu indelius ir tuos pinigus duotu verslui kad jie tuos pinigus
    panaudotu papildomu lesu generavimui,todel idomu butu zinoti kokie is tikro yra banku tikslai ir kaip jiems tai sekasi Lietuvoj igyvendinti.
    Pgarbiai
    K

  8. LSVVT

    Sveiki,
    dirbau su SEB banku ir toliau dirbu be jokių problemų. Tiesa, praėjusį pavasarį nepaėmiau kredito iš SEB-o tik todėl, kad nenorėjo užstato naujo traktoriaus. Tiesiog pasiskolinau iš Snoro be jokių išvedžiojimų. Todėl šį kartą SEB elgiasi labai geranoriškai. Problemų kaip ir nėra.

  9. LSVVT

    prieš 2,5 m bandėme gauti kredita iš hanza banko , tai negavome, kadangi blogi rodikliai, tai jei viskas butu per daug gerai jo ir nereikėtu….,

  10. LSVVT

    Esu mažos UAB savininkas ir direktorius. Buvau nuėjęs į “Swedbank” ir norėjau gauti paskolą verslo plėtimui pagal kaimo plėtros programą.
    Kai man buvo paaiškinta, kokiomis sąlygomis aš galiu gauti paskolą, tai supratau, kad ją gauti praktiškai neapsimoka (didelės išlaidos gauti paskolą - aptarnavimo mokesčiai, reikia papildomo garanto ir pan.).\
    P.S. Mano įmonė neturi savo nekilnojamo turto.

  11. LSVVT

    Ūkininkas bandau gauti paskolą nuo 2010-10-20 .Paraišką pateikėm 2010-11-20 ,patvirtinima gavom 2010-12-20 ir prasidėjo atnešk dar tą ,atnešk dar tą .Galu gale tai norvegas nepasirašo .Čia apie Dnbanką .Suma eina kalba virš milijono . Paskola buvo skiriama ilgalaikio turto isigijimui ir apyvartinėms lėšoms -trašoms ,sėklos isigijimui .Dar tebesitesia tyčiojimasi .Kai pasibaigs galėsiu informuoti . Bet
    nepasako neduosim nes …. mulkina iki užknisimo .

  12. LSVVT

    Skandinavu bankuose pasimti paskola tai tas pats kas is valstybes gauti mokesciu lengvatas pradedantiems verslininkams, apsurdas, vergovine santvarka :0
    Aciu

  13. LSVVT

    Ne, situose bankuose finansavimo neprasem. Prasem Ukio banke, bet ten tiek reikalavimu ir ikeitimu paprase… kad ir noras dingo. Norejom pagal Verslo skatinimo Programa finansuotis,pasinaudojant invega, bet Ukio bankas labai daug papildomu reikalavimu turejo is savo puses. Tai
    musu Verslo planas liko neigyvendintas. Kadangi pletra susijusi su labiau sezonine veikla, tai I kitas kredito istaigas nebesikreipem, nes Ukio Bankas virs dvieju menesiu “nagrinejo” musu paraiska ir verslo plana, kol teikesi issakyt visas savo salygas iki galo.

  14. LSVVT

    Eikime prie esmes tuomet. Taip, jie neskolino verslams, as irgi ju vietoje neskolinciau. Kodel?. Problema labai paprasta, - musu bet kurio verslo pelno marza yra per maza kad grazinti pasiskolinta kapitala ir dar uzdirbti, vadinasi - pradirbtume ir kredito negrazintume. Manau kad sansa galimai uzdirbti turi tik tie juridiniai vienetai, kurie turi stoga. Raskite atsakyma: nuo ko turi ta stoga?. Tai jeigu verslai neuzdirba - tuomet kaip jie grazins paimtus kreditus?. Drauge pajieskokime sprendimo: kodel bet koki versla darant Lietuvoje, verslo sanaudos yra
    zymiai didesnes produkto ar paslaugos gamybai nei aplinkinese salyse?. Issprende sia lygti - turesite atsakyma.
    Pasufleruosiu: atsakyme suprasite kodel wikingai net ir noredami negalejo skolinti…

  15. LSVVT

    Tikrai kreipemes i banka ir i Siauliu , ir i Swed banka. Buvo atsakyta , kad norint gauti kredita turite apie keturis kartus uzstata duoti , tada gal ir duosim. Manau , tai yra galutinis Lietuvos supirkimas . Manau musu Vyriausybe sekmingai dirba Lietuvos zlugdymo keliu. Negana versla zlugdo , bet ir sekmingai leidzia tuo paciu emigruoti visus protingus zmones is
    salies. Matomai Lietuvai nereikia darbingu zmoniu.
    Pagarbiai
    G.

  16. Aidariau UAB daug vilčių turėjau gauti paskolą kaip naujai peadedantysis verslą su INvegos garantija, ( maksimali paskola 86 tūkst. Lt)norėjau pasiskolinti apyvartinėms lėšoms 20 000 Lt,tačiau kai kredito unijoje pasakė kokios bus paskolos atidavimo sąlygos,o jos tokios: paskolą apyvartinėms lėšoms duoda tik 3 metams, o ne 5 metams, atidėjimai 3 mėn., po trijų mėnesių reiks grąžinti po 1000 Lt kas mėnesį, o jei darbo nebus, negausiu užsakymų kas tada? Mano verslas paslaugų teikimas.Tai praėjo noras pradėti dirbti, manau netgi nepradėjus verslo reiks įmonę uždaryti.

  17. Zita,

    O kodel laikotarpis po 3 metu turetu buti kazkuom ypatingas? :)
    Jei verslo ideja gera , tai pasiskolinus 20k litu , Tu jau galetum grazinti visa paskola per 6 menesius.
    Toks vaizdas ,kad Tu tik dirbti pradesi po 3 metu :)

  18. admin

    Augustino Buoziaus I.I. Bandziau gauti vartojamaja paskola Nord,Swed,bei dar
    keliuose bankuose.Visur neiveikiami reikalavimai.Nedave.

  19. admin

    Bandem,labai nusivilem!

  20. admin

    Manes,tai visai nestebina.Todel,kad kai kreipiausi i lietuviska banka del
    lengvatines paskolos,jie tiesiog argumentais mane itikino,kad neapsimoka
    skolintis tokiu budu.Su didesnem palukanom banko pinigai yra pigiau
    skolintis.Gal jie ir meluoja,bet musu sali,tai pilnai tiketina,kad,tai
    tiesa…

  21. admin

    gal skandinavai dirba su grynais pinigais ,o siauliai iliuziniais…..,zinau
    viena kad is skandinavu reikia mokytis mums visiems…

  22. admin

    Sveiki,
    manau, jog gavus toki pranesima tureciau kreiptis i institucijas,
    kurios turetu uzsiimti tyrimu, ar panaudodami Sauliu banka kaip
    pavyzdini ir menkindami skandinaviskus bankus neuzsiimate Siauliu
    banko reklama? Taip pat toks tikslingas smeiztas skandinavisku banku
    atzvilgiu taip pat turtu buti isnagrinetas.

  23. admin

    Laba,banku politika gal ir tesinga atrode pradziai kaip pasake jusu imone
    dar l.nauja ateikite po puses metu,dantis sukande pralaukeme uzdirbome
    pelno,surinke puse gimines pinigu :) nueje lygiai po 6men.gavome toki pati
    atsakyma imome jauna :(
    nueje pries kelias dienas gavome irgi toki pati atsakyma imone dar
    jauna…………………,nors ir metai jau praejo,taip va Lietuva ir
    kelsis is krizes dar l.ilgai

  24. admin

    Laba diena,
    Taip bandziau netr du metus is eiles
    Norejau gaut is INVEGA apyvartiniu lesu buvo parasoma 80.000 bet po ilgu
    diskusiju buvo neigiamas atsakymas.
    Todel teko atleisti 10 darbuotoju ir sustabdyti imones veikla
    O juk tokia suma as sumokedavau valstybei per mokescius per du metus
    gerai gyvenam nerikia.

  25. admin

    Laba diena, nežinau, ar gerai darau, kad rašau. Taip, kreipiausi į bankus. Į
    Swedbank, į Ūkio, taip pat ir Šiaulių. Kažkodėl pasirodė, kad Šiaulių banke
    mano prašymas net nebuvo svarstytas, o vadybininkas sukėlė tik tai, ką
    internete galėjau ir pati rasti.Keistai atrodo pasiūlymas tvarkyti kreditui
    reikalingus dokumentus, net neturint jokios garantijos, kad
    gausi. Paaiškinimas-INVEGA gali nesutikti, o tai sužinom tik, kai pateikiame
    dokumentus. 20-30 tūkstančių kredito verslo pradžiai be turto įkeitimo
    neįmanoma gauti.
    Mūsų šeima turi nedidelį žemės klypelį, kurio vertė aiškai šiuo metu
    kritusi. Taigi, turiu įsivertinti, sumokėti pinigus, ir neturėti garantijos,
    kad gausiu paskolą. Apie jokias ES lėšas, apie jokį JEREMY niekas net
    nekalba.
    Nenorėčiau, kad mano pavardė arba įmonės pavadinimas būtų viešai skelbiami
    ar minimi.
    Dėkoju už supratingumą.

  26. admin

    Džiugu, kad Jūs ėmėtės iniciatyvos ir bandysite pajudinti šią
    problemą.
    Mūsų nedidelė krovinių pervežimo įmonė įsikūrė 2009m rugpjūčio
    mėn. IKi šio momento mes kreipėmės į SWEDBANK , SEB banką , NORD
    banką ,Nordea banką
    norėdami gauti paskolas apyvartinėms lėšoms. Taip pat
    kreipėmės į SWEDBANK, SEB banko , Nordea banko lizingo bendroves
    norėdami lizinguoti padėvėtą vilkiką ir priekabą-šaldytuvą, bet
    deja visi mėginimai buvo atmesti, nors įmonės finansiniai rodikliai
    buvo geri, bet buvo reikalaujama užstato tik nekilnojamu turtu (mes
    siūlėme užstatu turimas ir perkamas apdraustas transporto priemones) ir
    asmeninio laidavimo .Taip iki šiol įmonė negali praplėsti savo
    veiklos.

  27. admin

    Sveiki,jo ira problemu su monopolistais skandinavais,ipac su swedd
    bank.,turejau problema kada buvo vos ne vadybininko pazadeta paskola ir
    paskutiniu momentu nepatvirtinta…,nors is seniau buve kaip ir geri
    tarpusavio santykiai…,i Lietuva butinai manau turi areiti Vokietijos
    bankai!!! pagarbiai Darius

  28. admin

    Taip bandžiau, bet nedave.

  29. admin

    Laba diena, taip. skandinavu bankai nera tokie lankstus mazam verslui, kaip
    jusu siauliu bankas.

  30. admin

    Laba diena,
    Taip bandėm ir vis dar bandom gaut paskolą komerciniams nekilnojamiems turto
    objektams finansuoti - turimuose sklypuose planuojam pastatyti ir išnuomoti
    prekybos centrus N.Akmenėj (1800 kv.m. bendro ploto) ir Kalvarijose (1000
    kv.m.)
    Rašytinų prašymo atmetimo priežasčių nei vienas bankas nenurodo, o “žodinės”
    yra sekančios:
    1. Finansuoja tik “žinomas”, o ne tik tam projektui įgyvendinti sukurtas
    firmas
    2. Gal būt finansuotų tik 50% statybos kaštų
    3. Papildomai turi būt įkeičiamas visų akcininkų turtas, apdraudžiamas
    objektas ir įmonės ant kurios yra NT CA draudimas ir pan.
    Žemė yra nuosavybėje, statybos projektai yra baigti, gauti statybos
    leidimai. Svarbiausia, kad jau yra pasirašyta objekto nuomos sutartis 15
    metų su prekybos tinklu (lyderiu), kur garantuojamas 8 metų sutarties
    nenutraukimas (t.y. piniginiai srautai garantuoti)…Akcininkai (viso 3)
    niekados nėra bankrutavę, mokūs, tų pačių bankų VIP klientai jau ilgiau nei
    10 metų (bankai žino kiekvieno finansines galimybes), sėkmingai tęsiantys
    savo atskirus verslus, Lietuvos fiziniai asmenys.
    Tokių sąlygų - ačiū, nereikia.

    Sėkmės kovoje !

  31. admin

    Sveiki, su skandinavų bankais “Oro meistrai” turi reikalų jau
    daugiau kaip 6 metai.Man kaip vadovui dėl įmonės kreditavimo teko turėti
    reikalų beveik visuose skandinavų bankuose.
    Taigi patirties turiu.Kaip tik prieš naujus metus įmonęi apyvartinių
    lėšų kredita suteikti atsisakė: SEB ,Danske bankas, Nordea , Swedbankas.
    Tačiau aš nesidomėjau iš kokių lėšų bankai man būtų teikę
    kreditavimą.Iki šiol galvoju kad gauti “ su valstybės pritarimu teikiamą
    pagalbą” yra dar sunkiau.
    Kadangi įmonės kreditavimas lieka ir toliau aktualus pabandysiu
    kreiptis ir į Jūsų kaip teigiamu pavyzdžiu nurodytą Šiaulių banką.Kol
    kas manau,kad ten bus dar blogiau.
    Bankininkų juoką, kad bankas duodą lietsargį kai šviečia saulė ,o jį
    atima kai lyja lietus,patyriau savo kailiu.

  32. LSVVT

    Laba diena, taip esu bandžiusi paimti savo verslui paskola iš SEB banko, ( tai buvo 2010 m. ir verslas jau gyvuoja mano 14 m.ir sąskaita tame banke tiek pat) taciau nesekmingai , man buvo pasiūlyta užstatyti visa savo turtą ir palūkanos net nepamenu. … na žodžiu didelės. Tada nusispjoviau… grubiai kalbant … ir įsidarbinau … ir paėmiau sau paskola asmenine kaip vartojamą,is kito banko, “Swedbanko” kaip asmuo, bet ne verslininkas, dar buvo
    pasiteirauta ka veiksiu su ta paskola sakiau noriu remonta namie pasidaryti, tai dave be problemų, dar pasiteiravo ar tik imu ne verslui, tai as patikinau, kad tikrai ne , kad viskas gerai su verslu, manau įtikinau gerai, nes davė man
    asmeniskai , o verslui būtų nedavę, o aš maciau jei negausiu jokio finansavimo žlugs mano verslas, o dabar viskas gerai, jau baigiu atiduoti. tai tiek žinių,
    Linkiu sėkmės Jūsų geruose darbuose , te padeda Jums Dievas.

    P.S. dar jei darotete gerus darbus, reiketų del PVM kalbeti , nuo 100000 tūkst PVM yra grynas apiplesimas verslininko smulkaus Jūs ta manau žinote tikrai, valstybė paima 21 000 Lt ir niekur daugiau nedalyvauja: jai nereikia moketi už
    prekes, jai nereikia versle rupintis remonto išlaidomis, reklamos išlaidomis, transporto islaidomis, nuomos mokescius,moketi darbuotojams atlyginimus , mokescius sodrai, pajamų mokestį,. Man visados kyla klausimas koks ekonomistas cia skaiciavo kad i metus viskam kam ivardinau ir kam dar neivardinau turi užtekti tų 79 000 Lt i metus ir dar is ju turi ir verslininko seima moketi už buta, valgyti ir prie viso šito jam dar neapmoka biuletenio, ligoninės islaidų tik apmoka pirmąją pagalbą. kas cia yra ? žmogaus teisių pažeidimas?
    Paskaiciuokim jis tai dirbdamas rizikuodamas savo asmeniniu turtu gauna pajamų, bet ne pelno į menesį 6583, o kai viską sumoka , kiek gaunasi gal 600 Lt , o gal kurį menesi ir 0 Lt. žiurint kiek patiria išlaidų , bet valstybė tai nelaukia ne minutės, tuoj skaiciuoja delspinigius. O verslininkas gali ir nevalgyti .
    Manyciau protinga ir logiska būtų kad PVM mokestį moketų tie kurie bent jau pelno gauna tuos 100000 tūkst. Lt o ne pajamų…. , bent jau taip. o iš tikro tai reikėtų rimtą planą paruosti su skaiciavimais…. Seimo nariai kas menesi
    piestukams gauna daugiau į mėnesi, negu smulkus verslininkas kuris dar valstybei moka… tam seimo nario islaikymui, kad jis galetų piesti… , o pats
    verslininkas gal neturi kuro užpilti masinai kad prekes atsivesti, bet PVM moketi privalo… visiskas apsurdas.
    Blogos nustatytos ribos , viskas pabrango o ypac kuras o ribos tos pacios neperžiūri nutarimo savo išleisto seniai seniai pries tur būt 20 metų valstybės vyrai, nelogiskos be jokiu paskaiciavimų taip pažiūreta į lubas ir parasyta ,
    davai bus nuo 100000 lt. kitas nu jo davai… tokia logika remiasi mūsų šalis.
    Turetų viskas keistis su gyvenimu, koja kojon… , o ne senienomis vadovautis, kai alga didžiausia buvo 100 Lt, ir nuoma 1000 Lt buvo oho kaip brangu… Viskas susiję, tik niekam nerūpi, kad nera jokio sveiko proto, svarbu laiku kad
    sumoketų, o dar neduok Dieve paveluos tai delspinigius priskaičiuoti… o kodėl ir kas vykst neįdomu…. nieko sau seima turim gryni artistai.. Sveikinu Jus kad imatės nors kokios iniciatyvos , daug ir as turiu minčių, nes susiduriu su viskui kiekvieną dieną… O dabar turiu versla ir dirbu-skaičiuotoja, gaunu algą kaip visi… tada dar kenteti gali… dar kartelį sėkmės Jūsų geram darbe.

  33. LSVVT

    Sveiki,
    Istiesu tema labai aktuali, nes musu imone pries keleta metu, 2008 metais, taipogi bande paimti paskola is Swedbanko. Bet kadangi mes esame maza imone, musu prasoma suma nebuvo didele 150 000-200 000 Lt, todel buvo ataskyta jog jiem tiesiog neidomu su tokiomis mazomis sumomis prasideti. Tuomet mes 2009 metais kreipemes i SEB banka kuris mums pasiule 30 000 Lt paskola kuri panasejo i ismalda. Galiausiai 2010 metais, mes gavome 120 000 Lt paskola viename is Lietuvisku banku su Invegos garantija. Nors reikejo praeiti tikrus ‚Kryziaus kelius‘ plius viskas uztruko 6 menesius ty laikas kai gavome teigiama atsakyma is banko iki kol pinigai pasieke musu saskaita praejo puse metu, (per toki laika galima buvo ir 3 kartus bankrotuoti).

    Reziumuojant, galiu pasakyti jog Lietuvoje pardeti smulku versla yra beveik neimanoma, nes gauti finansavima is banko labai, labai, labai sudetinga. Juk ne visi ‚kojinese‘ turi pinigu pradeti legaliam verslui (ar verciasi kontrabanda ar kita panasia veikla). Samoningai nerasau jog nera neimanoma
    nes pvz mes galiausiai gavome paskola, bet jeigu reiketu dar karteli praeiti tuos kelius as labai abejoju jog tam rysciausi. Reikia buti geru biurokratu bet ne versliniku kad gauti paskola. Todel mano subjekyvia asmenine nuomone
    Lietuvoje netruksta veslumo, zmones pakankamai verslus, bet kaip matote problema visai kitame… problema ne valdzioje ar mokesciuose, juk ideja skatinti vesla is esmes gera, ir sumoketi 15 ar 20% pelno mokesti neproblema jei turi pelna, problema ta pelna pasiekti, nes reikia kovoti netik del
    rinkos dalies, produktu ir tt bet ir su bankais. Deja pastarasis frontas kur kas sunkesnis.

  34. Audrius

    Laba diena.
    Bandžiau gauti paskolą verslui su valstybės garantija, pagal verslo skatinimo smulkioms įmonėms programą, tačiau nei viename banke (kuriems valstybė davė pinigų tam reikalui) paskolos negavau. Šiaulių bankas kai susakė reikalavimus , tai turėdamas tokį turtą neičiau į jokį banką. Pats asmeniškai susidūriau su Danske banku.Esu pėmęs būsto paskolą, tai atsiradus problemoms, pradėjau tvarkyti popierius per BPD,kad jie metus už mane mokėtų, nes pablogėjo finansinė padėtis. Bankas apie tai žinojo.Aš buvau atsilikęs nuo grafiko, tačiau bankui grasinant nutrauktį sutartį šiaip ne taip viską padengiau. Iš pradžių paprašė įnešti tūkstantį lt ir sakė kadangi bus pinigų judėjimas , tai palauks kol susitarsiu su BPD. Kai įnešiau tuos pinigus paprašė dar tiek pat ir t.t. Praktiškai padengiau viską , liko 500 lt ir bankas vistiek nutraukė sutartį. Po to susitariau su BPD ir bankas sutartį atnaujino. Tas atnaujinimas vyko apie 2 mėn. su visokiais papildomais mokėjimais. Kai pabandžiau banke išsisiškinti už ką tie mokėjimai, tai taip galvą susuko, kad išėjau durnesnis nei atėjau taip nieko gerai ir nesupratęs. Reziumė-per tuos mėn. man priaugo 3000 eurų delspinigių. Praktiškai pusę to ką buvau grąžinęs. Kiek teko pabendrauti su žmonėm, kurie pablogėjus padėčiai nebegalėjo susimokėti paskolos, tai pasirodo kad čia naujas bankų biznis- nutraukia sutartį, po to ją atnaujina, bet palūkanos tampa didesnės ir dar patempia gumą kad delspinigių priaugtų.

  35. galina

    2010-2011 tik ir rašau verslo planus ,ataskaitas ir formas perejau po3 kartus visus bankus smulki imone- nefinansuoja pirma buvo transportas rizikinga grupe kurio nagalima finannsuoti o dabar jau atsigauna - verskites patys juk jums reikia one bankui kad Lietuvoje butų darbo vietu ir žmones turetų iš ko valgyti o bankus išlaikys vyriausybe , sodrajuk bankai jiems skolin

  36. Raimundas

    sveiki, esu iš tų kurie paėmė paskolą būstui ir “iklimpo”..Prasidėjus krizei bendrovėse kuriose dirbau[statybinės]2 metus-viena restruktūrizavosi, kita bankrutavo..likau be algos už 2 metus..Nuo gruodžio bedarbis.”Swedbankas”-du kartus atidėjo, o dabar jau žada nutraukti sutartį.Teoriškai nusimato[o gal ir praktiškai?]naujos statybos buto pardavimas[kiek duos] ir “likučio”[iki 80tukst.lt] prikabinimas..Tokios realijos.Nei buto , o ir skola[už tiek galima nusipirkti senos statybos kuklų butą]Jei būčiau jaunesnis-išvažiuočiau..

  37. Mrs. Veronica

    Aš ponia Veronika (MD) ir specialių paskolų namai yra nepriklausomas paskolą skolintojui, kompetentingas, patyrusių ir atestuotų specialistų, kad sutelkti dėmesį į savo sėkmę. Mes esame įsipareigoję teikti geriausius sprendimus dėl paskolų paslaugas mūsų klientams. Mes suteikti trumpąją patvirtinimas, ne įkaito, žemas kainas, mes siūlome visų rūšių paskolų 2 %. Jei susidomėjote, susisiekite su mumis elektroniniu paštu ne: specialloanhouse@gmail.com.
    Linkėjimai
    Ponia Veronika

  38. Prašyti jūsų paskola šiandien internete be pradinių išlaidų bet kokios rūšies ir gauti
    Jūsų paskola 3% norma
    Susisiekite su mumis šiandien ne
    raphealjefferyfinance@gmail.com
    UŽPILDYTI paskolos paraiškos formą

    Vardas:
    Šalis:
    būsena:
    Telefono Numeris:
    Amžius:
    Pareigos:
    Paskolos sumos, reikalingos:
    Trukmė:
    Interneto svetainė: raphealjefferyfinance@gmail.com

    Rež: p Rapheal

  39. anita jones

    Labas,
    Tai yra informuoti plačiąją visuomenę, kad ponia Anita privati paskola skolintojas turi atverti finansinę galimybę visiems reikia bet kokią finansinę pagalbą. Mes apdalinti paskolą 2% palūkanų norma privatiems asmenims, įmonėms ir bendrovėms pagal aiškias ir suprantamais terminais ir sąlyga. Susisiekite su mumis šiandien elektroniniu paštu adresu: (jonesanita48@gmail.com)

  40. Franklin

    Esu Mr.Franklin Dobsonas, teisėta ir Garsi pinigų skolintojas. Mes skolinti lėšas iš fiziniams asmenims, kuriems reikia finansinės pagalbos, mes suteikiame paskolą asmenims, kurie turi bloga kredito ar reikia pinigų apmokėti sąskaitas, investuoti į verslą.
    Ar jūs jau ieško paskolą? Jūs neturite jaudintis, nes esate reikiamoje vietoje galiu pasiūlyti paskolą esant žemai palūkanų norma 2%, todėl jei jums reikia paskolos, aš noriu jums tiesiog susisiekite su manimi per šiuo elektroninio pašto adresu: franklindobson@outlook.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).