S.Kropas: Lietuvos bankų įkainiai vieni mažiausių ES

Geg 18, 2011 by

www.delfi.lt Lietuvos komercinių bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas kalbėdamas BTV laidoje „Karštas vakaras“ atmetė reiškiamą prekybininkų kritiką dėl didelių bankų operacijų įkainių ir sako, kad Lietuvoje bankų įkainiai, vieni mažiausių Europos Sąjungoje.
p.s. LSVVT Pirmininko pavaduotojas Artūras Mackevičius apie tai plačiau gegužės 17 d. BTV laidoje “Karštas Vakaras”, kurios įrašą rasite (YouTube.com):
V, 2011 05 17 22:31
Man labiausiai patinka tarptautinių pervedimų įkainiai, pvz., swedbanke į ES šalis pervedimas kainuoja 40 Lt, o iš Vokietijos banko į bet kurią ES šalį (ir Lietuvą) apie vieną eurą :D DD Taip sakant skiriasi tik kelioliką kartų
is belgijos, 2011 05 17 22:33
bjauru skaityti LT bankininku atstovo mela. Turiu saskaitas Belgijoje - yra metinis saskaitos aptarnavimo mokestis, o pavedimai internetineje bankininkysteje NEKAINUOJA (nenuskaiciuoja nieko ir tada, jei i mano saskaita yra pervedami pinigai). O mano LT banku (SEB ir DANSKE) - ir kai as pavedima darau ir kai man kas perveda - nuskaiciuoja mokesti, o is to zmogaus, kuris man perveda - irgi nuskaiciuoja. Iseina - dvigubai uz tos pat sumos pervedima pasiima mokesti. Bandziau sia sistema paaiskinti Belgijos banko darbuotojui, tai netikejo, kol neparodziau internetines bankininkystes SEB’o. Gailejosi musu ir stebejosi, kodel taip daro bankai, o po to eme gailetis kad Be bankuose to nera……O mes tylim ir kenciam
kests, 2011 05 17 22:14
turiu saskaita anglijoj. nieko nekainuoja nei mokant mokesius, nei darant pervedimus (vietinius), nei tureti VISA debitine kortele. KROPAS MELAGIS! manau tas milijonas emigravusiu ta patvirtins.
SCAND, 2011 05 17 22:14
Melagis, Svedijoje menesinis mokestis apie 100 SEK (apie 37 litus), ir daryk kiek ir kokiu tik nori pavedimu. Bet ne uz kieviena iskaityma ir nuskaityma. Ech, mulkina scandinavu bankai mus cia visus, o Kruopis gerietis.
frozzenn, 2011 05 17 22:34
Ponas Kropas itariu jokioje ES salyje banku paslaugom nesinaudoja. Jamam kaip pavyzdi Airija:
sumoketi saskaitas (guju, elektros) 0.00 ct
Pervesti i LT banka iki 10.000 euru - maziau nei 1 euras.
X,2011 05 17 22:40
Na UK yra nemokamos banko korteles, nemokami (dazniausiai) pinigu isemimai, nedideles firmos saskaitos aptarnavimas NatWest banke - £3.75 per menesi, Lloyds TSB - £5.. Elektroniniai pervedimai nemokami kompanijose ir privaciu klientu.
Mokejimai uz paslaugas - cia jau ziurint uz ka.. Daznai yra viename benke nemokamai arba paste, bet kitur moketi reikia..
Elektroniniai mokejimai uz paslaugas - nemokami.
Bet ir apyvartos yra didziules, nelyginkit su Lietuvos..
Tad kazkaip reikia uzdirbti lietuviskiems bankams..
Valdas,2011 05 17 22:47
Gal iš medžio Kropas iškrito??? Gal galėtų pavyzdžiais pagrįsti “pigius” banko paslaugų įkainius? Tie bankų žymiai padidinti paslaugų įkainiai niekaip nepagrįsti ir paaiškinimas yra tik vienas-Omnitelio metodas, siekia bet kokiais būdais išlaikyti pajamas, neatsižvelgiant į rinkos sąlygas. Tas bankų nepasotinamas apetitas tik atskleidžia negerus-supuvusius bankininkų moralės principus. Kai nutraukė verslo ir gyventojų finansavimą, bandė išlaikyt pajamas didindami ir sugalvodami naujus mokesčius. SEB paskolų administravimo mokesčius pakėlė apie 500 proc. pavedimai, įskaitymai į sąskaitą pabrango apie 50 proc. Ar koks kitas sektorius per krizę tiek pakėlė paslaugų įkainius??? Priešingai. Šiuo metu visų švedbankių įkainiai absoliučiai vienodi-ar tai ne kartelis??? Blankai vienodi. Paslaugų paketai vienodi. Gerb. Vasiliauskai, darykit tvarką su bankais, nes per daug žalos jie pridarys Lietuvai. Ir kada pagaliau ir bankai mokės PVM??? Juk jie užsiima ne finansavimu, o teikia paslaugas kaip autoservisas, restoranas, nekilnojamojo turto perpardavėjas ir nemoka valstybei mokesčių…Rinkos parazitai, ne bankai…
Kropui,   2011 05 18 00:09
Melas! Melas. Izulus melas. Norite pagrindimo? Prasom! Belgijos bankai neima komisiniu nei uz mokescius, nei uz pinigu isgryninima, nei uz SEPA pavedima, nei uz pavedimus banko viduje. Lietuvos bankai ima rinkliavas uz vidinius pavedimus, uz mokescius, uz SEPA pavedimus ir net uz SEPA pavedimu is uzsienio banko gautus ir ir LR saskaita iskaitomus pingus! Vien Belgijos pavyzdzio uztenka, kad pona Kropa butu galima vadinti melagiu.
Kruopa ne grudas, 2011 05 17 23:01
Kaip jis drista taip izuliai mulkinti Lietuvos zmones? Tegu nejuokina komediantas. Dirbu Olandijoje sakaita turiu ABN AMRO banke:
pinigu nuemimas bankomate - nieko nekainuoja;
pinigu padejimas - nieko nekainuoja;
mokesciu mokejimas ir vietiniai pavedimai nieko nekainuoja;
pavedimas i ES salis nurodzius BIC ir IBAN kodus atliekant internetu - nieko nekainuoja;   einamosios saskaitos palukanos 1.90%  jokiu sumautu mokesciu uz korteles administravima ir pan.
Gal ponulis galetu nurodyti banka Lietuvoje kuris sias paslaugas atlieka pigiau?
Europoje, 2011 05 17 23:57
banku pavedimai nemokami, apie ka kalba? man dar sumoka 25 eurus kas metus uz tai kad atlyginima perveda i ING banka.
kaip suprasti, 2011 05 18 00:47
siulau paskaiciuoti,turiu saskaita SWEDbanke svedijoje kur yra pervedama mano uzdirbta alga,ir turiu saskaia lietuvoje tame paciame SWEDbanke,jei as is svedijos banko el. bankininkyste pervedu pinigus i lietuvos swedbanka savo saskaita,moku 10svedisku kronu ,kas sudaro mazdaug 3,75lt.o jei is lietuvos pervedu i svedijoje esanti banka tokiu pat budu ir tokia pat suma,moku jau 30 lt.skirtumas manau akivaizdus,bandziau aiskintis,gavau atsakyma,tokie tarifai…
Suomis, 2011 05 18 09:03
Cia suomijoje fizinem asmeniui visi vietiniai pavedimai nemokami, i uzsieni (tik europoje dariau) priklausomai nuo banko nuo 0,20 Eur iki 8 eur.
Pinigu isemimas bankomatuose nemokamas.
Bet menesinis korteles mokestis nuo 2 iki 4 eur. plius metinis kreditines korteles mokestis apie 50 eur.
Aisku suomiai uzdirba truputi daugiau nei mes (vidurkis apie 1800 eur. cia kalbu apie paprastus zmones)
Pasakele, 2011 05 18 09:53
Darbininkas Jonas dirba plytu fabrike. Atlyginima parnesa namo. Jo uosve Brone sako: atiduok tuos pinigus man, o kai reikes, galesi is manes pasiimti kiek reikia. Jonas sutiko. Brone apsukri vietoj gautu pinigu Jonui dave is kartono iskirpta popiereli ir pavadino ji “kortele”. O Jono(dabar jos) pinigus paskolino kaimynui Petrui uz procentus. Savo atlyginima mamai Bronei atiduoda ir dukte Jurate. Jonas sugalvojo nusipirkti alaus ir slapios desros. Duok man 15Lt, sako Bronei. O Brone bambedama duoda ir uz tai dar 1.50Lt sau paima. Jonas nori pirkti dukrai Jurgai batus uz 100Lt, uz tai Brone jau 5Lt pasiima. Todel paklausta, kodel ima tokius didelius procentus, Brone atsako: man si veikla nuostolinga, praeitais metais paskolinau kaimynei Genutei 200Lt, o ji juos pragere. Todel tu Jonai dabar, noredamas pasiimti savo pinigu, man mokesi daugiau. O man paciai ir plaukams dazu brangiu reikia ir svogunu sodinukai siemet pabrango. Zodziu, ponai kreditoriai, jums taip pat viskas brangs.
Is Vokietijos,2011 05 18 10:02
Nusikalbejo, vokietijoj nemoku nieko uz pervedimus. Net mokedamas viza nemoku. Viskas priklauso nuo banko! Zinau i USA pervedinejau apie 5000€ teko susimoketi 53€. Visi mokesciai. O pinigai ant Vizos man net procentai auga????  Durniais laiko ir tiek!
Matematikos uždavinys, 2011 05 18 14:11
Užduotis:   Vietinio mokėjimo pervedimo litais įskaitymas į kliento sąskaitą Swedbanke kainuoja 1,20Lt, o pervedimas internetu į kitą Lietuvoje registruotą banką - 1,40Lt. SEB banke tokios paslaugos kainoja 1,40Lt kiekviena.
Klausimas:  Kiek kartų užtektų pervesti 100Lt pirmyn atgal, kad sumokėjus bankams visus mokesčius nieko neliktų.
Papildomas klausimas:   Jūsų nedraugui belikę 100Lt sąskaitoje, o alga dar negreit. Kiek jums kainuos piktas pokštas pervesti jam seriją mokėjimo pervedimų po 1 ct, kad į kliento sąskaitas pervestų lėšų administravimo mokesčiai “suvalgytų” visą nedraugo sąskaitos likutį a) kai nedraugas turi sąskaitą Swedbanke; b) kai nedraugas turi sąskaitą SEB banke.
Visiem protinguoliam,  2011 05 18 01:21
Visiem protingiem ir issilavinusiems Lietuvos pilieciams, kurie priprate tiktai loti bet ka atgal, o ne pagrystais faktais delioti argumentus: Lietuvos banku ikainiai yra ANTRI maziausi visoje ES. vietoj to kad cia drebtumetes purvais atsidarykite European Commission report kur kasment apzvelgiami visu ES27 komisiniai mokesciai. Stai israsas apie Lietuva kuri istraukiau is to reporto:
Passing on to passive users (panel c), Cyprus becomes the cheapest country among the EU27 while  Lithuania holds on to its place as the second cheapest county. Hungary also moves down and  becomes one of the cheapest countries for passive users. At the other extreme, Malta moves up and
joins the ranks of the countries with the most expensive accounts. Luxembourg, which has cheap  accounts for active users and on average, moves up the list but still remains within mid-range.  Meanwhile, UK continues its ascent to become the 4 th most expensive country among the EU27 Member States, with an average €95 of annual fees per account holder.
Taip kad visi rekiantys kad visur nemokamai ir labai gerai galite paziureti i TIKRUS FAKTUS. tuo tarpu musu kaimynam Latviam, kaip ir minejo Kropas, tikrai reiktu sunerimti:
MOST EXPENSIVE ACCOUNTS
Italy: 253 euros (£229)
Spain: 178 euros (£161)
France: 154 euros (£139)
Austria: 140 euros (£126)
Latvia: 115 euros (£104)
saltinis news.bbc.co. uk/2/hi/business/8268599.stm
Va Jum faktai juoda ant balto. Ir nustokit cia lot nieko neissiaiskine.
to Visiem protinguoliam,2011 05 18 18:07
nurodyto saltinio data: Page last updated at 13:37 GMT, Tuesday, 22 September 2009 14:37 UK  - t.y. ikainiai 2008 - 2009 m - pries pabrangima
Visiem protinguoliam, 2011 05 18 01:34
suvesk i google European Commission report bank fees ir trecias straipsnis pdf formatu bus. Gi toks protingas esi o tokios zinomos metines ataskaitos negali susirast

2 Komentarai

  1. Vaclovas

    Turiu pasiemes savo įmonei paskolą dar prieš krizę ,DnBNORD banke , tvarkingai laiku mokėjau palūkanas, bet bankas nutarė, kad paskolą reikia atiduoti, tai dabar kartu su palūkanom numokinėju kas mėnesį.Maža to kasmet sutartis yra perrašoma ir aš kasmet turiu susimokėti bankui apie 1000 (tūkstantį)litų už sutarties pakeitimą plius notarui už sutarties patvirtinimą apie 300 lt. Prašiau , kad numokėjimo sutartis galiotų iki paskolos gražinimo termino , kad nereikėtų mokėti papildomų mokesčių, bet bankas nesutiko , motyvuodamas tuo, kad banke yra tokia tvarka.

  2. na toje ataskaitoje ten daug visko yra , pvz pagal aktyvaus banko klijento saskaitos islaidas Lietuva uzima sakyciau garbinga 5 vieta , o gale “velkasi” BE, NL, UK, DK , kaip teisingai zmones ir raso kad ten pigiau . Taip manipuliuojant ir tendencingai pateikiant kazkokiu popieriu duomenis zmones ir mulkinami. Visi sveiku protu mastantys mato, kad bankai tapo baisia, augancia ir nezabota parazitine struktura, ir reikia sita problema spresti. Jei gazpromas plesia mus uz dujas, tai bankai plesia is nieko, is oro. Tai tas pats kas reiketu moketi uz isiusta sms 1,4 Lt , o uz gauta vel moketi 1,4Lt, briedas kazkokstai visiskas. Alternatyvu aisku yra , didziuliai cia nearti dirvonai. Valstybe savo pilieciu labui turetu tuojau pat iseigti valstybini elektronines bankininkystes banka skirta verslui ir pasiulyti bent jau trigubai mazesnius ikainius nei siulo seb sved danske nord. ir be abejones tai butu visiskai pelninga veikla tik pelnas eitu biudzetui, t.y. zmonems o ne saujelei parazitu. Cia didelis viesumas reikalingas, galimas daiktas yra pasirasyti musu parazitu kazkokie isipareigojimai pries es ar pan kad nebus sudaroma konkurencija tiems seb sved danske nord ir bus leista jiems plesti zmones tiek kiek jie nori. Gal kas zinote kas pasirase, ka pasirase, gal nuo to ir reiketu pradeti. gal yra dar bankuose saziningu zmoniu kurie galetu tokias informacijas paviesinti. Reikalingas konkretus juodas darbas, tusciai piktintis nera cia prasmes :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).