Šventėms: sugrįžkime prie bankų veiklos įkainių temos ir galimų alternatyvų

Tikslas: Lietuvos bankas yra Lietuvos Respublikos centrinis bankas, kurio pagrindinis tikslas – palaikyti kainų stabilumą. Siekdamas šio tikslo Lietuvos bankas yra nepriklausomas nuo Lietuvos Respublikos Vyriausybės bei kitų valstybės įstaigų.

Funkcijos Lietuvos bankas, įgyvendindamas pagrindinį tikslą atlieka šias funkcijas:
- kuria ir valdo tarpbankinę lėšų pervedimo sistemą ir nustato reikalavimus tarpbankinės lėšų pervedimo sistemos dalyviams;

kas gi be deklaruojamų vertybių vyksta

Lietuvos banko žingsnis krizės akivaizdoje:
www.lb.lt 2009-02-12, Lietuvos bankas mažins mokėjimo sistemų litais mokėjimų nurodymų įvykdymo įkainius
Priimtas Lietuvos banko valdybos sprendimas leis nustatyti mažesnius nei dabar yra dviejų mokėjimo sistemų litais mokėjimo nurodymų įvykdymo įkainius. Numatoma, kad nuo 2009 metų balandžio pirmos dienos skubaus mokėjimo nurodymo įvykdymo įkainis bus sumažintas nuo dabar galiojančio įkainio 0,31 Lt iki 0,23 Lt, o neskubaus - nuo 0,28 Lt iki 0,21 Lt.

Komercinių bankų atsakas:
www.grant.lt 2009-08-05, Tyrimas. Kiek kainuoja pavedimas Lietuvos bankuose

Bankų savivalė Lietuvoje yra sunkiai paaiškinama kaip ir Lietuvos centrinio banko veikla, kuri turėtų būti nukreipta į komercinių bankų veiklos kontrolę. Valstybė, gerbianti savo piliečius, bent jau mokesčius jai pačiai turėtų leisti sumokėti nemokamai. Juk mokam ne kam kitam, o savo valstybei. Nemanau, kad būtų sunku susitarti su mokesčių sąskaitą aptarnaujančiu banku (šiuo atveju „Swedbank“), kad mokesčiai būtų priimami nemokamai. Tereikia tik trupučio pastangų ir tokios problemos neliktų, nes visiškai netikėtina, kad kuris nors bankas atsisakytų milijardinių apyvartų.

www.vz.lt 2010-06-15, Brangusios bankų paslaugos gali dar pabrangti

Verslas sunerimęs dėl išaugusių bankinių operacijų įkainių. Skaičiuojama kad nuo 2008 m. bankai juos padidino apie 1,5 karto. Bankų atstovai neneiga, kad įkainiai gali padidėti dar labiau - esą bankai turi įgyvendinti papildomus kokybės ir saugumo reikalavimus.

www.vz.lt 2010-06-15, Komentarai straipsniui: Brangusios bankų paslaugos gali dar pabrangti

Akademineje kredito unijoje galite visus pervedimus atlikti internetu nemokamai. Komunalinius internetu irgi gali apmoketi be jokiu komisiniu. uz inesima be abejo neimam mokesciu. ir t.t.

net ir be Lietuvos Banko įsikišimo ne skandinaviškos finansinės institucijos elgiasi … ne skandinaviškai.

www.etaplius.lt Ko nepasako bankai: sumokėti įmokas ir mokesčius bankų skyriuose - brangiausia

Brangiausios paslaugos – didžiųjų bankų skyriuose

1 komentaras Šventėms: sugrįžkime prie bankų veiklos įkainių temos ir galimų alternatyvų

  • Iždo laikymo Swedbanke visa prasmė yra leisti privačiam bankui uždirbti mokesčių mokėtojų sąskaita, kuo daugiau - tuo geriau. Labai nedaug kur pasaulyje vyriausybė gali sau leisti tokią korupciją, bet Lietuvoje - gali.

    Bandymas “susitarti” dėl nedidelių lengvatų kokios nors vienos rūšies operacijoms būtų tik nedidelis šio dailiai suorganizuoto privataus banko penėjimo sutrukdymas.

    Iždas turi būti laikomas arba cenriniame, arba valstybiniame banke.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).