Skolon perkama tik ketvirtadalis būstų

www.lzinios.lt Šiuo metu labiau apsimoka būstą pirkti nei nuomoti, tačiau tokia padėtis ilgai netruks.

Lietuvoje tik maža dalis, apie 12 proc., miestų gyventojų būstą nuomojasi. Tačiau ir jų dauguma svajoja ar planuoja įsigyti nuosavą butą arba namą. Tuo metu Vokietijoje, Šveicarijoje būstą nuomojasi 70-85 proc. gyventojų. Vakaruose tai daryti įprasta, nes ten žmonės dažniau keičia ne tik darbą, bet ir gyvenamąją vietą, o ir nuomojamo būsto pasiūla geroka didesnė negu mūsų krašte.

Nekilnojamojo turto (NT) ekspertai tvirtina, kad Lietuvoje būstų nuomos ir mėnesinių įmokų bankams už paskolas, paimtas butui įsigyti, dydis iš esmės nesiskiria - finansinė nauda abiem atvejais tapati. Todėl sprendimas, ar pirkti, ar nuomoti būstą, labiausiai priklauso nuo asmeninio ir profesinio gyvenimo aplinkybių.

Registrų centro duomenimis, pernai tik apie 24 proc. butų Lietuvoje buvo įsigyti už paskolą, įkeičiant pirkinį bankui. Prieš krizę šis rodiklis siekė 80 procentų.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).