Draudikų paslaptys klientui neįveikiamos

www.lzinios.lt Nuo 2014-ųjų Europos Sąjungoje (ES) įsigalios bendra draudimo bendrovių priežiūros koncepcija, tad draudikai privalės ir priežiūros institucijoms, ir visuomenei atskleisti daugiau informacijos apie savo veiklą.

Svarbiausi naujosios priežiūros koncepcijos “Mokumo II” reikalavimai bus griežčiau vertinti draudimo bendrovių prisiimamą riziką ir suformuoti didesnį nuosavą kapitalą, kuris garantuotų, kad bendrovė per artimiausius metus nebankrutuos.

Tačiau draudimo bendrovės ir tarpininkai pripažįsta, kad tarp svarbių šios koncepcijos tikslų yra minima ir didesnė informacijos apie draudimo bendroves sklaida. Mat klientams, kurių pinigais disponuoja draudimo bendrovės, jų veiklos detalės ir priimami strateginiai sprendimai yra didelė paslaptis.

Nuo 2012 metų draudimo priežiūros funkciją iš buvusios Lietuvos draudimo priežiūros komisijos (LDPK) perdavus Lietuvos bankui (LB), sutelktos statistinės informacijos apie visas draudimo bendroves nebeliko. Buvusios LDP komisijos interneto tinklalapyje paskutinis laikotarpis, apie kurį pateikiama apibendrinta statistinė informacija, - 2011 metų III ketvirtis, paskutiniai preliminarūs rezultatai - 2012 metų gruodžio 31 dieną.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).