Pigūs pinigai neišspręs problemų

www.traders.lt Pigių pinigų politika nepadės išspręsti euro zonos struktūrinio disbalanso problemos, na o Europos Centrinis bankas turi sutelkti savo dėmesį ties kainų stabilumu, kad būtų suvaldyta žaliavų brangimo metu sukelta infliacija, mano būsimas Europos Centrinio banko valdybos narys Peter Praet.„Naudodami pigių pinigų politiką, jūs neišspręsite šių problemų“ – pareiškė Peter Praet, kuris šiuo metu yra Belgijos Nacionalinio banko vykdantysis direktorius.

„Aš manau, kad tuomet kai didėja žaliavų kainos, didžiausios pastangos turi būti skiriamos tam, jog būtų išlaikytas stabilumas ir infliacijos lūkesčiai būtų kontroliuojami“ – pridėjo jis.

Peter Praet atmeta kai kurių analitikų ir ekonomistų nuogąstavimus, jog euro laukia žlugimas, ir teigia, jog bendros valiutos vertė atspindi rinkos pasitikėjimą valiuta.

„Kartais jūs skaitote neigiamas istorijas ir prognozes apie euro zoną ir tuomet jūs matote, kad ši valiuta iš tiesų šiuo metu yra labai stipri. Jūs galite skaityti šiuos straipsnius, galite skaityti analitinius komentarus, bet jei pažvelgsite į duomenis ir valiutos elgesį, išorinę euro vertę, jūs to visiškai nematote“ – pareiškė būsimas Europos Centrinio banko valdybos narys Peter Praet.

„Manau, kad esant sudėtingoms aplinkybėms, sistema įrodė, jog yra pakankamai lanksti, kad atlaikytų sistemos šokus. Tačiau norint ir toliau išlaikyti šį patikimumą, reikia kontroliuoti ir įtvirtinti infliacijos lūkesčius“ – pridėjo jis.

Peter Praet yra patenkintas faktu, kad kai kurie euro zonos bankai, prieš streso testų rezultatų paskelbimą, nusprendė padidinti savo kapitalus.

„Jūs matote didelį diferenciacijos lygį, kur kalbant apie pajamas ir siekį didinti kapitalą, svarbiausiai bankinės sistemos daliai sekasi labai gerai. Taigi kalbant apskritai, aš sakyčiau, kad padėtis bankiniame sektoriuje pagerėjo, tačiau taip pat egzistuoja skirtumas tarp rizikos ir situacijos bankiniame sektoriuje, ir šis skirtumas turėtų būti sumažintas“ – mano jis.

„Tai svarbus klausimas. Aš pastebėjau, kad daugelis bankų pradėjo rekapitalizacijos procesus. Įvairiose šalyse, įvairios institucijos šiuo metu tai daro. Aš manau, kad tai labai daug vilčių teikiantis procesas“ – reziumavo būsimas Europos Centrinio banko valdybos narys Peter Praet, kuris šiuo metu yra Belgijos Nacionalinio banko vykdantysis direktorius.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).