Bankrotas gimtinėje lietuviams per skausmingas

www.diena.lt Skaičiuojama, kad šių metų kovo 1 d. mūsų šalyje įsigaliojusiu Fizinių asmenų bankroto įstatymu galėtų pasinaudoti apie 10–20 tūkst. pradelstų skolų turinčių šalies gyventojų, kurių įsipareigojimai viršija turimo turto vertę. Vis dėlto kol kas norą bankrutuoti Lietuvoje yra pareiškę tik apie 100 gyventojų, o jau prasidėjusių bankroto procedūrų skaičius neviršija dešimties.

Nuo minties bankrutuoti Lietuvoje su sunkumais susidūrusius gyventojus atgraso palyginti griežtos mūsiškio įstatymo nuostatos, ilga procedūra ir didelė bankroto kaina.

Fizinis asmuo, bankrutavęs bet kurioje ES valstybėje, bankrutavusiu laikomas visoje Bendrijoje. Šioje sistemoje nedalyvauja tik Danija. Todėl nenuostabu, kad bankrutuoti pasiryžusių lietuvių akys krypsta į tas šalis, kuriose bankrutuoti lengviau nei Lietuvoje. Pirmiausia į Didžiąją Britaniją, kurioje ši procedūra bene paprasčiausia ir mažiausiai skausminga, be to, penkis kartus trumpesnė nei Lietuvoje.

1 komentaras Bankrotas gimtinėje lietuviams per skausmingas

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).