Europos Ugo Čavesas

Rgp 4, 2012 by

www.versijos.com  ES valdžia įtemptai stebėjo Orbano eksperimentą, o kai vengrų premjeras pasikėsino į doleriocentristinės finansinės sistemos šventenybę – Centrinį Banką, premjerą užpjudė visais šunimis. Dabar egzistuojančioje sistemoje, kuri užtikrina JAV dolerio valiutinę monopoliją, pinigus emituoja centriniai bankai – nevalstybinės struktūros, kurios yra neatskaitingos savo šalių vyriausybėms, taip kad valstybės gali pinigus skolintis iš savo centrinių bankų, bet ne juos spausdinti. Orbanas surado būdą perkirsti šitą ydingą ratą, nutaręs, kad Vengrijos Centrinis bankas nuo šiol bus pavaldus šios šalies vyriausybei, t.y. metė iššūkį pasaulinei finansinei oligarchijai. Remiantis naująja konstitucija, Vengrijoje buvo priimtas naujas Centrinio banko įstatymas.   …..
Sausio mėnesį Budapeštas buvo priverstas nusileisti Europos spaudimui ir sutiko pakeisti trijų įstatymų tekstus, neįtikusius Briuseliui (dėl Centrinio banko nepriklausomybės nuo nuosavos valstybės, dėl specialios informacinės valdybos nepriklausomumo ir dėl ankstyvo teisėjų išėjimo į pensiją).  Vengrų atsitraukimo priežastis paprasta: TVF atsisakė vesti derybas su Budapeštu dėl 20 milijardų eurų kredito, reikalingo išeiti iš krizės, o šitie pinigai vengrų vyriausybei šiuo metu reikalingi kaip niekad. Kitaip sakant, finansinė oligarchija privertė Vengriją grąžinti Centrinį banką Europos centrinio banko kontrolėn ir atsisakyti eilės ekonominių reformų, apribojančių transnacionalinių korporacijų veiklą ir siekiančių padidinti nacionalinės ekonomikos nepriklausomybę. Finansiniai gniaužtai suveikė.

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).