Giganto požiūris ir patarimai: Bankas internetu

www.microsoft.com Įsitikinkite, kad finansinė institucija yra respektabili ir patikima

Jeigu nesate girdėję atsiliepimų apie banko internetines paslaugas, prieš tai atlikite nedidelį tyrimą:
-Sužinokite, kiek laiko bankas ar finansinė kompanija teikia internetinės bankininkystės paslaugas, ir patikrinkite jos patikimumą. (Juk nenorite patikėti apmokėti savo sąskaitas įmonei, kuria negalite pasitikėti.)
-Įsitikinkite, kad banko garantijos apima su apgavyste susijusiais nuostoliais, kurie gali būti susiję su internetine bankininkyste. Išsispausdinkite banko tinklapyje pateikiamą politikos kopiją, kad turėtumėte dokumentą, kuris galiojo tuo metu, kai pasirašėte internetinės bankininkystės sutartį.

Microsoft tikrai nepatikės,  kad Lietuvoje tarp kliento ir banko galioja sutartis kuri:

1. kinta be kliento atskiro rašytinio pritarimo;

2. ir galiojanti sutartis yra ta, kurią rasite šiandien banko interneto puslapyje, o ne Jūsų kažkada atsispausdinta :) ));

3. o apie banko garantijas susijusias su visada ir visur galimomis apgavystėmis … deja visai neteko girdėti Lietuvoje :( ((.

-Sužinokite, ką apie šį banką ar finansinę instituciją mano kiti klientai, pavyzdžiui, apsilankydami tokiuose nuomonių tinklapiuose kaip Epinions.com* (juose taip pat galite pateikti savo nuomonę). Nors tai nebus objektyvūs faktai apie instituciją, galite maždaug nuspręsti, kaip ji aptarnauja savo klientus, sprendžia jų problemas ir panašiai. Tinklapyje Epinions.com yra Asmeninis finansų puslapis, kuriame galite ieškoti atskiros finansinės institucijos.

*-nepateikiame aktyvių nuorodų į epinions.com, nes apie bankus Lietuvoje diskutuojama: skundai.lt; supermama.lt; skusk.lt; skuskbanka.com ….. ir kt.

įdomiausia dalis:

Įpročiai, kurie padeda pagerinti jūsų saugą

susikurkite sudėtingą slaptažodį ir laikykite jį paslaptyje. Sužinokite, kaip susikurti sudėtingą slaptažodį, kurį būtų sunku atspėti kitiems asmenims.
saugokite popierines dokumentų kopijas. Išsispausdinkite ir saugokite kiekvienos internetinės banko operacijos dokumentą.

t.y. jei kils ginčas su banku, net ir “kultūringo” kapitalizmo šalyje, tik Jūsų vedama nepriklausoma ir “popierinėje” kopijoje atspindėta apskaita leis argumentuotai kovoti - deja paprastai mes patikime pilną apskaitą banko sistemai, o to pasekmės:

www.respublika.lt Lietuvoje veikiantiems komerciniams bankams galioja tik vienas įstatymas – džiunglių. Jei jie mato, kad gali “sudraskyti” silpnesnį, neabejokite, būtinai tai padarys. Ir nepajus nė menkiausio gailesčio, įsitikinusi puikiai šio verslo užkulisius pažįstanti klaipėdietė, žinoma finansininkė Aldona Petrauskienė.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).