Savaitgaliui: Lietuvos valstybingumo aritmetika su „n“ nežinomųjų

www.komentaras.lt Karštas Komentaras (su lankytojų kometarais)

Izraelio Mosado veikla – ne tokia matoma, kaip kitų, tačiau turbūt skaudžiausiai juntama - sklando kalbos, kad būtent Mosado statytinis Lietuvoje yra uždėjęs leteną ant nacionalinio banko įkūrimo (t.y. neleidžia steigti nacionalinio banko) ir proteguoja tariamų skandinavų bankų finansinius interesus Lietuvoje. Rašydama apie skandinavų bankus Lietuvoje sąmoningai prirašiau žodį „tariamų“, kadangi jeigu kalbos apie Mosado statytinį aukštose pareigybėse Lietuvoje yra tiesa, tuomet skandinavų vardas gali būti tik priedanga Lietuvoje esantiems bankams – gal už jų iš tiesų stovi kokie nors Amerikos žydai, o už tų Amerikos žydų – Mosadas?

www.sekmingatauta.lt Aurimas Guoga, 2009 06 29  Ar egzistuoja tarptautinis bankininkų sąmokslas?

Lietuviai turėtų tvirtai įsikalti į galvą vieną taisyklę: jei kalba Rusijos spec. tarnybos, turime tuoj pat savęs klausti, kodėl jie tai daro ir kas būtų, jei priimtume jų požiūrį. Šie valstybinių struktūrų remiami autoriai akivaizdžiai mėgina pasėti nepasitikėjimą vakarais, o jei žvelgtume iš mūsų atskaitos taško – mūsų santvarka. Visi aukščiau išvardinti šaltiniai mėgina mums įteigti, jog kapitalistai, ypač bankininkai, yra vakarų pasaulio parazitai, atsakingi už liaudies vargus. Bankininkų paskolos – tai vergovės instrumentas, gudrus būdas visam gyvenimui priversti liaudį tarnauti turtingiesiems.

Žmogus trokšta vartoti gerokai daugiau, nei geba sukurti. Bankininko paskola šį rinkos poreikį patenkina. Tačiau visų pirma pats vartotojas yra atsakingas už tokį savo pasirinkimą. Vietoj to, kad pilietis labiau pagalvotų, kaip jam tapti produktyvesniam, kaip sukurti gerokai daugiau vertės kitiems, jis gauna savo lengvesniu būdu. Lengvesnis – ne visada geresnis.

Rusijos generolai ir efesbistai mėgina mums (na, pirmiausia savo liaudžiai) primesti viktimizmą, aukos sindromą. Jausmas, kad esi auka, paralyžiuoja ir griauna žmogų iš vidaus. Pasijutęs auka žmogus nustoja kritiškai mąstyti, juo tampa lengva manipuliuoti. Štai savu laiku mumis manipuliavo piršdami komunistinius lozungus, dabar – antiglobalistinius. Patikėsite – tie šaukliai įgis jums įtaką, gyvensite svetimą gyvenimą (šiuo atveju taptumėte nemokamas įrankis Rusijos tarnyboms griauti mūsų visuomenę iš vidaus). Žmogui reikia kurti savo gyvenimą, stengtis, kad šis kūrinys būtų kuo didingesnis ir kokybiškesnis. Tai sunkesnis kelias, bet jau už pirmo posūkio tampa vis lengvesnis.

dvasineekonomika.blogas.lt Vedos įspėja - centrinių bankų pinigai pavojingi…

Dar prieš kelis šimtus metų žmonės saugodavo savo auksą pas juvelyrus - kurie už specialų mokestį padėdavo jį į savo saugyklas, o aukso savininkui išduodavo raštelį. Po to žmonės, už prekes ir paslaugas, mainydavosi šitais rašteliais kaip pinigais. Tačiau, reikalaujama buvo tiktai nedidelė saugomo aukso dalis, todėl juvelyrai į apyvartą išleisdavo daugiau raštelių (infliacija – vert. past.) negu turėjo aukso. Tokiu būdu, dalį raštelių jie galėjo naudoti savo reikmėms arba skolinti už procentus ir netgi pasisavinti kaip papildomas pajamas. Taip didinant melagingų raštelių kiekį nuvertėdavo tikrieji. Manipuliuodamas, išleidžiamų į apyvartą, raštelių kiekiu, juvelyras pajungdavo visos bendruomenės gyvenimą savo valiai.
Mažindamas rąštelių ir pinigų kiekį apyvartoje (defliacija – vert. past.), juvelyras galėdavo sukelti depresiją ir tuo pasinaudodamas padidinti savo sąskaitą ir užgrobti kažkienotai nousavybę. Didindamas raštelių kiekį, jis galėdavo stimuliuoti ekonomiką ir padaryti savo bendruomenę klestinčia. Kaip matome, bet kokį pinigų pakaitalą, panašų į popierinius banknotus, galima laikyti sąžiningu tiktai tada, kada jis tiksliai atstoja tikrus pinigus.

Versta iš: Стивен Кнапп «Ведические предсказания. Новый взгляд в будущее»

1 komentaras Lietuvos valstybingumo aritmetika su „n“ nežinomųjų

  • Ekonomistas

    Tai kas tas ,, … statytinis Lietuvoje ” su uždėta letena? Ir dar net tris kadencijas? Su galiojimo termino pratęsimu?
    Ir dar iš poutenos? Ar ne jis iš tos išrinktosios Tautos?

    Panašus- labai. Tik įsižiūrėkite…
    Tai štai iš kojos (Tiesa) dygsta….

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).