Kaip apsiginti nuo vienašališko banko sutarties nutraukimo

Jeigu gavote iš banko pranešimą, kad šis nutraukia sutartį - dar nereiškia, kad viskas prarasta. Nuo įkeisto turto nusavinimo ir greito perpardavimo antrinėms banko įmonėms galima gintis.

Pirmas operatyvus veiksmas - apskųsti vienašališką banko sprendimą teismui.

Teisinis precedentas - Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo nutartis dėl laikinosios apsaugos priemonės - draudimo bankui vienašališkai nutraukti kredito sutartį. Dokumentas:

1 puslapis,

2 puslapis.

3 komentarų Kaip apsiginti nuo vienašališko banko sutarties nutraukimo

  • Skaistuole

    Sveiki, nesu susidūrus su bankais, bet man artimi žmonės tame dalyvauja. Taigi, nelabai aš ir suprantu, jei žmogus ėmė kreditą ir užstatė būstą, o vėliau susidūrė su nemokumo problemomis. Ėjo tartis su kreditoriu, tačiau jis nesutiko pratęsti kredito grąžinimo termino. Kas gresia žmogui, jei jis nesugebės vykdyti savo įsipareigojimų? Ar atiteks būstas (kuris be abejo šiuo metu yra nuvertėjęs) ar reikės dar padengti būsto verčių skirtumą paskolos ėmimo laikotarpiu ir dabartinio laikotarpio?

  • Pagal dabar nusistovėjusią Lietuvoje kredito tvarką ir galiojančius įstatymus kreditoriui atiteks ir turtas ir liks skolininko įsipareigojimas (įsipareigojimas/skola = kreditas - parduoto turto vertė). Tiksliai Jūsų atvejo atsakymui reikia tikslių aplinkybių ir Jūsų dokumentų analizės.

  • Skaistuole

    Tai gaunasi taip, jog kreditorius gali daryti ką nori ir kada nori. Žmogus juk geranoriškai kreipėsi į kreditorių, jog atidėtų mokėjimą.. darbo užmokestis į rankas 1100 lt, o kas mėnesį reikėtų mokėti virš 5000 lt… Nematau logikos jokios.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).