Teismų praktika

Tiems, kas susiduria, verta žinoti apie besiformuojančią teismuose ginčų su finansų institucijomis praktiką. Nežiūrint standartinėse kredito sutartyse prirašytų nesąmonių, ne visos bankų pretenzijos tenkinamos.

Pora pavyzdžių:

2009 lapkričio mėnesio Kauno apygardos teismo nutartis, kurioje UAB “Danske lizingas” piniginės pretenzijos bankroto byloje pripažįstamos nepagrįstomis ir mažinamos tris kartus. (Teismo sprendimo kopija - atšvietas PDF).

2009 gruodžio mėn. Kauno apygardos teismo nutartis, kurioje UAB “DnB Nord lizingas” pretenzijos prisiteisti iš bankrutuojančios įmonės visas lizingo įmokas ir sutarties nutraukimo baudą (20 arba 30 procentų likutinės turto vertės) atmetamos, nežiūrint to, kad numatytos lizingo sutartyje. Teismas atsižvelgia į tai, kad standartinė lizingo sutartis skolininko buvo pasirašyta “prisijungimo būdu”, nesiderant dėl joje įrašytų sąlygų, o sąlygos neatitinka “protingumo, teisingumo ir sąžiningumo standartų”. Iš 2’010’843 Lt dydžio DnB Nord lizingo pretenzijos atmesta 1’894’354 Lt. (Atšviesta teismo nutarties kopija, PDF).

1 komentaras Teismų praktika

  • Lionginas

    Labai pagirtini siu bylu teiseju sprendimai priimant teisetus sprendimus, verslo atzvilgiu.Manau,kad tik teisiniais procesais,vadovaujantis teisingumo, saziningumo,protingumo kriterijais teismai gali apginti versla, kurie yra grandine priristi prie banku suteiktu kreditu.Ne veltui,bankai ir ju analitikai dar 2007m sudeliojo verslui MATO /is sachmatu partijos/ ejimus,numatydami verslui uz, maziausius kreditu sutarties nevykdymus ,skelbti bankrota ir pausvelciui periimti prestizinese vietose esanti turta.Dar 2008m bankai paskubomis eme atidarineti savo dukterines imones, kurios pardavineja periimtus turtus.Teisminiais procesais, priimant daugiau tokiu sprendimu ir nutarciu yra tiketina,kad bankai pagaliau ras bendra kalba su kreditinemis verslo bendrovemis. Juk ne verslininkai kalti del ekonomines-finansines krizes, nors ju verslas puikiai sekesi. Todel,ne tik verslo atstovai,bet ir banko atstovai turi vienodai prisiimti atsakomybe. Verslo atsigavimui reikalingas laikotarpis. Todel ir bankai privalo atideti kreditinius isipareigojimus terminuotam laikotarpiui.Ne vienas verslo atstovas,kad bankas nepatirtu siuo sunkmeciu simtaprocniu nuostoliu su kretitiniu paskolu atidejimu,sutinka per ta laikotarpi moketi bankui priklausancias palukanas. Bet ne ,bankai turi savo taikinius.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).