Virtualūs pinigai priimami ir Lietuvoje

Spa 5, 2013 by

www.ekonomika.lt Lietuvoje jau galima išleisti sukauptą Bitcoin (BTC) valiutą ir atsiskaityti už realias paslaugas. Vilniuje Bitcoinais galima atsiskaityti už taksi. Tai vienas iš pirmųjų realių BTC panaudojimo atvejų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Paslauga teikiama tik vienos bendrovės taksi automobiliuose. Juose veikia nemokamas bevielis ryšys, todėl ir klientai ir taksi vairuotojai gali naudotis įvairiomis programėlėmis. Būtent išmaniųjų programėlių ir reikia, norint atsiskaityti šia virtualia valiuta.

Viskas vyksta gana paprastai. Po kelionės paaiškėjus sumai, kurią reikia susimokėti už taksi paslaugas, klientas gali pasirinkti, kaip jam mokėti – grynaisiais, kortele (taksi yra kortelių skaitytuvas), ar Bitcoin valiuta. Jei pasirenkamas atsiskaitymas BTC, vairuotojas automobilio navigaciniame planšetiniame kompiuteryje paleidžia specialią programėlę, kur įveda paslaugos sumą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).