Marš į bankus!

Gru 4, 2012 by

www.ekonomika.lt Besiformuojanti valdžia surado genialų būdą įveikti kone 30 milijardų litų dydžio šešėlį. Ji siūlo uždrausti atsiskaitymus, viršijančius 5 tūkstančius litų, vykdyti grynaisiais pinigais. Kažkodėl valdžia mano, kad valstybinio Lietuvos banko spausdinami litai yra šešėlio įrankis ar net priežastis. Taip pat ir gryni eurai, ir doleriai – gerbiamų valstybinių centrinių bankų banknotai yra nusikaltimo bendrininkas.

www.ekonomika.lt   Nors stambaus verslo toks ribojimas tikrai nepaveiktų, smulkieji verslininkai jį pajustų. Galų gale dalis jų neturi kitos alternatyvos mokėti grynaisiais pinigais. Kiltų ir šiokių tokių nepatogumų, nes į Lietuvą užsukantys kaimynai, tokie kaip baltarusiai, mėgsta atsiskaityti nemažomis grynųjų pinigų sumomis.| Patys prekybininkai vargu ar bus suinteresuoti domėtis, iš kur jų klientai gavo pinigų. Tam turėtų būti kokia nors didelė paskata, o kokia ji yra šiandien? Jokia. Žmonės patys turi įprasti naudotis kortelėmis, kaip, pavyzdžiui, yra Islandijoje, kur grynųjų pinigų beveik nėra, nes visi be draudimų įprato naudotis mokėjimo kortelėmis. Ribojimai gali sukelti prieštaringą reakciją ir supriešinti visuomenę bei finansines institucijas – žmonėms atrodys, kad pastarosios nori gauti didesnius komisinius. Ir gausis daug triukšmo dėl nieko.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).