Būsto paskolų rinkoje įšalas niekaip neatitirpsta

Bal 6, 2012 by

www.verslozinios.lt Po finansų krizės taip ir neatsigavusi būsto paskolų rinka dar stipriau spusteli stabdžius. Naujai išduodamų paskolų mažėja, kai kurie rinkos dalyviai čiaupą užsuko beveik visiškai, o patys bankai prognozuoja tolesnį maržų kilimą. Lietuvos bankų asociacijos statistika rodo, kad šių metų sausį išduota 85,788 mln. Lt vertės naujų būsto paskolų – 8,8% mažiau nei pernai sausį, o šiemet vasarį – 90,999 mln. Lt (1,1% mažiau nei pernai tą patį mėnesį).

Palyginti, visus praėjusius metus, išskyrus sausį ir spalį, per mėnesį buvo išduodama po daugiau nei 100 mln. Lt naujų būsto paskolų. O ekonominio  pakilimo metu (2008 m. pirmoje pusėje) bankai per mėnesį išduodavo ir daugiau nei 500 mln. Lt vertės naujų būsto paskolų. Bankai teigia, kad vertinant būsto paskolų išdavimą šių metų pradžioje reikia atsižvelgti į sezoniškumo įtaką, tačiau vis dėlto pripažįsta, kad rinka traukiasi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).