Daugiau įmonių galės pasinaudoti daliniu palūkanų kompensavimu

Sau 11, 2012 by

www.ukmin.lt  Nuo šiol daliniu paskolų palūkanų kompensavimu galės pasinaudoti ir tos smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, kurioms nėra suteikta paskolos grąžinimo ar finansinės nuomos (lizingo) sutarties įvykdymo INVEGOS garantija. Šiam sprendimui šiandien pritarė Vyriausybė, siekdama verslo įmonėms palengvinti finansavimo paskolomis sąlygas. Tam tikslui numatytos Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšos.

Praplečiant priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ remiamų veiklų spektrą, suteikiama galimybė daugiau smulkiojo ir vidutiniojo verslo įmonių pasinaudoti parama iš dalies kompensuoti palūkanas, sumokėtas pagal paskolų ar finansinės nuomos (lizingo) sutartis. Taip skatinama smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų veiklos plėtra, konkurencingumo augimas, naujų darbo vietų kūrimas.

Į dalinį palūkanų kompensavimą pagal priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“ galės pretenduoti įmonės, kurios bus sudariusios finansinės nuomos (lizingo) sutartis ar paėmusios investicines paskolas aukštųjų ir vidutiniškai aukštų technologijų plėtrai, gamybos įrangai, technologijoms, licencijoms, programinei įrangai, specialiajai technikai ir transporto priemonėms, išskyrus lengvuosius automobilius, įsigyti.

Smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės ir toliau galės pasirinkti INVEGOS garantiją su daliniu palūkanų kompensavimu arba tik dalinį palūkanų kompensavimą, jei nebus poreikio gauti INVEGOS garantijos.

Sumokėtos palūkanos smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms bus kompensuojamos nuo 2012 m. kovo 1 d.

Pranešimas žiniasklaidai
2012-01-11
Daugiau informacijos:
Rūta Mikėnienė
Viešųjų ryšių ir protokolo skyrius
Tel. 8 706 64 704
El. p. ruta.mikeniene@ukmin.lt

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).