Nuolat pildoma: Stabdoma banko „Snoras“ veikla, nušalinta banko valdyba

Lap 16, 2011 by

www.delfi.lt   K. Glaveckas apie „Snorą“: bankas nemiršta, keičiasi tik jo vadas

www.lietuvosbankas.lt Bankui AB bankas SNORAS paskirtas laikinasis administratorius, laikinai taikomos turto apsaugos priemonės

www.lrytas.lt Valstybė ruošiasi perimti „Snoro“ banką, nušalinta jo valdyba, paskirtas laikinas administratorius (papildyta S.Kropo komentaru)

www.diena.lt Renkasi Vyriausybė, siūloma banką „Snoras“ perimti valstybei Bent du „Snoro“ vadovai šiuo metu yra užsienyje - banko prezidentas Raimondas Baranauskas ir jo pavaduotojas Naglis Stancikas. Pastarasis BNS neatskleidė, kur šiuo metu yra, tačiau pagal laiką tai gali būti kuri nors Azijos šalių - Honkonge, Malaizijoje, Singapūre, Kinijoje ir panašiai.  „Neturiu ką pasakyti“, - BNS sakė N. Stancikas.  Su R. Baranausku BNS susisiekti nepavyko.

www.alfa.lt Lietuvos banko valdyba pranešė, kad bankui „Snoras“ skiriamas laikinasis administratorius ir taikomos laikinosios banko turto apsaugos priemones. Šiuo sprendimu siekiama užtikrinti veiksmingą banko klientų bei visuomenės interesų apsaugą, sustiprinti šalies bankų sistemos stabilumą ir patikimumą. Bankų įstatyme numatytų poveikio priemonių imtasi įvertinus AB bankas SNORAS finansinę būklę, pastarųjų metų veiklos tendencijas ir naujausio inspektavimo rezultatus. Priimant sprendimą įvertinti ir šiomis dienomis įvykę pokyčiai banke.

www.delfi.lt   Valstybė nacionalizavo „Snorą”, bankas įtariamas nusikalstama veikla  „Kalba eitų apie dalies turto nebuvimą banke tai atitinkamai su tuo galimai būtų susiję atsakingi banko asmenys. Inspektavimo metu mes pastebėjome, kad trūksta nemenkos vertės vertybinių popierių, kurie banko nurodomi užsienio jurisdikcijose ir būtent dėl jų buvo kreiptasi į užsienio valstybes, jos atsakė, kad tų vertybinių popierių nėra, todėl atitinkamai banko turto vertė reikšmingai yra sumažėjusi“, - į klausimą, kokia nusikalstama veika pastebėta,  sakė V. Vasiliauskas.

www.delfi.lt Prie „Snoro“ skyrių būriuojasi žmonės, indėlių išdavimas sustabdytas

www.alfa.lt Kropas: apie „Snoro“ problemas nežinojauKapitalas turi būti iš tam tikrų pinigų, jie neturi kelti abejonių. Buvo gilinamasi, matyt, į jų prigimtį, bet tai gali pasakyti tik Lietuvos bankas“, – taip S. Kropas atsakė į klausimą, kodėl LB taip ilgai nepatvirtino „Snoro“ investuotoju, kuriuo dar taip neseniai didžiavosi bankas.

www.alfa.lt Paslaptingas socdemų lyderio pasisakymas apie naują banką Buvęs finansų ministras, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius šią savaitę savaitraščio „Veidas“ išspausdintoje apžvalgoje „2011 metų Lietuvos bankų reitingas“ teigė, kad „apie naują valstybinį komercinį banką išgirsime dar iki gruodžio“. Plačiau šio savo pasisakymo A. Butkevičius nekomentavo.

www.etaplius.lt Dėl banko “Snoras” veiklos - ikiteisminis tyrimas. Gyventojai panikuoja Deja, gyventojai negirdi nei Vyriausybės, nei Lietuvos banko, nei finansų specialistų raginimų nepanikuoti. Visuose Lietuvos miestuose žmonės būriuojasi prie banko skyrių, informacija ir gandais bei spėliojimais dalijai parduotuvėse, viešajame transporte. Baimę skatina tai, kad sustabdytas indėlių grąžinimas, neveikia nei banko skyriai, bei “Snoriukai”, internetinė bankininkystė. Banko veikla turėtų būti atnaujinta pirmadienį.

www.bns.lt  Vyriausybė nutarė banko Snoras akcijas paimti visuomenės poreikiams  2011.11.16 17:41

Vadovaudamasi Finansinio tvarumo įstatymo nuostatomis, įpareigojančiomis laiku imtis priemonių užtikrinti šalies finansų stabilumą ir siekdama apsaugoti indėlininkų lėšas, atsižvelgdama į Lietuvos Banko išvadas ir siūlymą bei visuomenės interesus, Vyriausybė nutarė paimti visuomenės poreikiams banko Snoras akcijas. Banko akcininkams už jų akcijas bus atlyginama įstatymų nustatyta tvarka, įvertinus banko turtą.

Sprendimas priimtas įvertinus banko Snoras finansinę būklę ir remiantis Lietuvos banko išvada, kurioje konstatuota iškilusi grėsmė, kad banko Snoras turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai.

Įvertinus pateiktą Lietuvos Banko informaciją ir įsitikinus, kad kitos įstatymuose numatytos priemonės yra nepakankamos banko Snoras finansų būklei stabilizuoti, nutarta, jog banko AB Snoras 100 proc. akcijų paėmimas visuomenės poreikiams yra vienintelis veiksmingas būdas apginti indėlininkų turtinius interesus ir sumažinti galimas valstybės išlaidas. Priimant sprendimą įvertinti ir Lietuvos banko pateikti duomenys apie reikšmingų sumų judėjimą iš banko sąskaitų.

Vyriausybė numato probleminį banką pertvarkyti, visus draustus indėlius kartu su geriausios kokybės turtu perkeldama į valstybės įsteigtą banką, taip užtikrinant saugų bankoŠimonytė: situacija dėl „Snoro“ padarinių valstybės ekonomikai neturės veiklos tęstinumą.

Norime priminti, kad visi indėliai iki 100,000 eurų yra drausti, kaip tai numato Europos Sąjungoje galiojanti tvarka

Kontaktinis asmuo:  Ministro Pirmininko tarnybos Spaudos tarnyba Tel.: 2663746  kasp@lrv.lt  Šį pranešimą per “BNS Spaudos centrą” paskelbė - -, Ministro Pirmininko tarnybos Spaudos tarnyba.BNS už pranešimų spaudai turinį neatsako

www.alfa.lt   Vasiliauskas: „Snore“ trūksta vertybinių popierių už 1 mlrd. Lt   Lietuvos banko valdybos pirmininkas: bankui greitu metu galėjo pritrūkti lėšų įprastoms operacijoms atlikti

www.alfa.lt Šimonytė: situacija dėl „Snoro“ padarinių valstybės ekonomikai neturės   Atsižvelgdama į „Snoro“ finansinę būklę ir galimus finansinius nusikaltimus, Vyriausybė trečiadienį nutarė paimti visuomenės poreikiams banko „Snoras“ akcijas.  Žengti tokį žingsnį Vyriausybei rekomendavo Lietuvos bankas, kuris konstatavo, kad „Snoro“ turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai. Prokuratūra savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos banko pateiktos informacijos.

www.alfa.lt  Investuotojai sveikina „Snoro“ perėmimą valstybės žinion  „Teisingai daro, kad iškart perima valdymą ir imasi, atrodytų, kardinalių veiksmų. Geriau taip, nei po truputį sėti paniką. Tarp investuotojų, kurie žiūrėjo balansus, jau senokai sklandė tokia nuomonė, kad neaišku, kaip ten viskas vyksta. Dabar viskas išlindo ir pasitvirtino, kad nėra viskas gerai“, – Alfa.lt sakė Tomas Pilipavičius, Investuotojų asociacijos valdybos narys.

https://plus.google.com/u/0/?hl=en komentaras : autorius: arturas m : “Jokių planavimų iš tikrųjų nebuvo, nes sprendimas buvo priimtas trečiadienį, iš tikrųjų labai operatyviai, nes apie 9-10 val. aš gavau inspektavimo komandos (Lietuvos banko - BNS) ataskaitą, kurioje buvo konstatuoti iš tikrųjų didžiuliai, grubūs pažeidimai, ir mums tiesiog reikėjo imtis neatidėliotinų priemonių. Plius pradėjo judėti pinigai - iš banko pinigai, tą mes pamatėme per savo duomenų bazes, na, ir tiesiog reikėjo imtis staigių sprendimų”, - kalbėjo V.Vasiliauskas.
Darytina isvada, kad Lietuvos bankas nuo Lietuvos ryto atsilieka apie 1.5 paros? O pridejus isejo taip, kaip isejo visai idomus scenarijus :)
Premjero patarėjas, nenorėjęs būti įvardinamas, pripažino, kad antradieninė anoniminė „Lietuvos ryto” publikaciją apie „žlugdomus lietuviškus bankus” pagreitino įvykius. “Vakarykštis straipsnis tuos įvykius pagreitino ir atitinkamai išėjo taip, kaip išėjo.”

www.bns.lt     Prezidentės darbotvarkė 2011-11-17 : 08:30 - Prezidentė Dalia Grybauskaitė priims Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių, Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską ir finansų ministrę Ingridą Šimonytę (Prezidentūra, S.Daukanto a.3)  Kontaktinis asmuo:  Aušrinė Vyšniūnaitė  Respublikos Prezidento spaudos tarnybos sekretorė  Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija  Tel.: 2664018  spauda@president.ltŠį pranešimą per “BNS Spaudos centrą” paskelbė Aušrinė Vyšniūnaitė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija.BNS už pranešimų spaudai turinį neatsako
www.delfi.lt atnaujinta 8.50 2011 lapkričio 17 d. 08:39 Premjeras Andrius Kubilius atskleidė, kad du didžiausi nacionalizuoto banko „Snoras“ akcininkai – Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas ir lietuvis Raimundas Baranauskas – įtariami finansiniais nusikaltimais. O „Snoro“ grupės iš dalies valdomame dienraštyje „Lietuvos rytas“ pasirodžiusios publikacijos, anot premjero, yra melagingos ir gal netgi nusikalstamos. Esą didžiausio šalies dienraščio turinio turėtų susidomėti teisėsauga.
www.delfi.lt „Lietuvos rytas” pakalbino užsienyje esantį „Snoro” prezidentą Raimondą Baranauską, kuris tvirtina, kad įvykęs banko parėmimas yra susidorojimas.
www.delfi.lt Generalinė prokuratūra, iš Lietuvos banko gavusi informaciją apie banke „Snoras“ nustatytus galimus pažeidimus, pradėjo ikiteisminį tyrimą.
www.delfi.lt Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas po neeilinio Vyriausybės posėdžio teigė, kad visi indėliai iki 100 tūkst. eurų yra visiškai saugūs ir po banko „Snoras“ nacionalizacijos.
www.delfi.lt Į valstybės rankas perimto banko „Snoras“ smulkieji investuotojai, kurie turi nusipirkę banko akcijų, gali netekti visų savo investicijų, prognozuoja vienas Investuotojų asociacijos narys, nenorėjęs būti įvardytas.
www.delfi.lt Lietuvos bankai teigia, kad įvykiai susiję su „Snoru”, niekaip nesusiję su jais ir ramina žmones, kad jų veikla atitinka Lietuvos banko nustatytus rizikos normatyvus.
www.delfi.lt Lietuvos banko sprendimas banką „Snoras“ perimti į valstybės rankas, grėsmės nei šalies ekonomikai, nei indėlininkams neturėtų kelti, nes jis užima labai nedidelę rinkos dalį, yra įsitikinęs Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas.
www.lrytas.lt Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienio ryte pareiškė visiškai palaikanti banko “Snoras” nacionalizavimą ir sakė, kad jis sustabdė sąmoningą ataką prieš Lietuvos bankų sistemą ir Lietuvos žmones. Tai ji pareiškė po rytinio pusvalandį trukusio uždaro susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi, finansų ministre Ingrida Šimonyte ir Lietuvos banko valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku.
www.lrytas.lt Banko „Snoras“ viešųjų ryšių departamentas ketvirtadienį ryte išplatino trumpą pranešimą, kuriame skelbiama, kad bankas atnaujins veiklą per 24 valandas.Pranešime teigiama, kad bankas „Snoras“ yra valdomas laikinosios administracijos ir nėra nemokus.„Lietuvos centrinis bankas suteikia paramą dirbant laikinajai administracijai, nėra likvidumo problemų. Ribota veikla bus atnaujinta per 24 val.“, - rašoma pranešime, po kuriuo pasirašo laikinasis banko „Snoras“ administratorius Simonas Freakley.”Snoro” viešųjų ryšių departamento vadovė Virginija Žygienė telefonu trumpai paaiškino, kad pranešimą detalizuos vėliau, po susitikimo su S.Freakley. Ji tik pakartojo, kad dar neaišku, ar žmonės jau galės naudotis savo pinigais, nes veikla bus atnaujinta tik iš dalies.
www.lrytas.lt Valstybė trečiadienį perėmė „Snoro“ banką, nušalino jo vadovus, paskyrė laikinąjį administratorių. Lietuvos bankas skelbia, kad pradingo dalis banko turto, dėl to gali būti kalti jo vadovaujantys pareigūnai. Banko vadovai yra išvykę į užsienį. Prie banko padalinių būriuojasi žmonės, norintys atsiimti indėlius. Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.
www.respublika.lt Investuotojų asociacija teigia, kad skaidant banką SNORAS į “gerą” ir “blogą” turi būti atsižvelgiama į visų kreditorių, o ne tik indėlininkų interesus.
www.respublika.lt Vyriausybė nusavino „Snoro“ banką (atnaujinta 8:36)<…- Kas čia vyksta? - vakar „Respublika“ paklausė Ukrainoje viešinčio „Snoro“ banko prezidento ir valdybos pirmininko Raimondo Baranausko.- Įvykdytas suplanuotas veiksmas - atimtas mano partnerio Vladimiro Antonovo turtas ir verslas, nes šis žmogus visada kai kam nepatiko Lietuvoje….>

www.respublika.lt <…”Lietuvišku banku šį banką pavadinti turbūt sunku. 68 proc. (akcijų, -ELTA) priklauso Rusijos piliečiui, net ne Lietuvos piliečiui. Šis bankas realiai buvo valdomas ir buvo nuosavybė praktiškai tik dviejų asmenų. Taigi šio banko buvimas iš viso Lietuvoje ilgą laiką atrodė įdomiai, ir manau, kaip jau minėjau, tikiuosi, kad pradedame skaidresnę ir atsakingesnę epochą mūsų bankininkystėje”, - komentavo šalies vadovė. …>

www.diena.lt  „Snoras“: gyventojai galės pasiimti po 500 litų per dieną

www.diena.lt „Snoras“ šią savaitę „šlavė“ savo atsargas Lietuvos banke

www.diena.lt Generalinė prokuratūra sieks apklausti „Snoro“ vadovus

www.diena.lt Seimas ypatingai skubiai svarstys „Snoro“ pertvarkymo įstatymus

www.diena.lt „Snorą“ nepatikimu laikė ir britai, dėl V.Antonovo perspėjo CŽV

www.delfi.lt Nacionalizuotame „Snoro“ banke operacijos bus atnaujinamos laipsniškai: jau paskelbta, kad dalis operacijų „Snore“ gali būti atnaujintos po 24 valandų, tačiau išimamų pinigų kiekis negalėtų viršyti 500 Lt per dieną, pirmadienį turėtų būti atnaujinama didžioji operacijų dalis, tačiau dalis apribojimų išliks apie mėnesį – tai yra tol, kol nuo „Snoro“ nebus atskirta sveikoji dalis, į kurią bus pervedami visi apdrausti indėliai ir sveiki aktyvai.

www.delfi.lt „Snoro“ administratorius: aiškinamės padėtį banke

www.delfi.lt Nacionalizavus „Snorą“, Seimas skubiai keičia įstatymus

www.delfi.lt Latvijos „Krājbanka“: bankas tęsia kasdienę veiklą, lėšų nutekėjimo nėra

www.delfi.lt „Snoro“ istorija: nuo regioninio banko iki penkto banko Lietuvoje

www.vz.lt Kas sieja “Snoro” administratorių ir Antonovą

Laikinasis banko „Snoras“ administratorius Simonas Freakley buvęs ilgametis konsultacijų bendrovės “Kroll” vadovas, o būtent ši įmonė banko „Snoras“ akcininko Vladimiro Antonovo užsakymu konstatavo, kad p. Antonovo veikla yra skaidri. (m.vz.lt)

www.alfa.lt Vasiliauskas: per kelias dienas dingo 200 mln. Lt „Snoro“ pinigų

www.alfa.lt „Snoro“ administratorius gaus 140 tūkst. eurų atlyginimą

www.balsas.lt Draudikai: bankas nebankrutavo – išmokų nebus

www.balsas.lt AB banko Snoras grupės įmonės UAB „SNORAS Media investicijos“ 2009 metais investavo į UAB „Lietuvos rytas” akcijas ir įsigijo 34 procentus įmonės įstatinio kapitalo.

www.balsas.lt Rusų spauda: „Snoro“ krachas – gerai apgalvota afera

www.ekonomika.lt Areštuota dalis „Snoro“ vadovų turto

www.ekonomika.lt „Kroll“ ataskaita apie „Snorą“, A. Antonovą, pinigų plovimą ir įtarimą žmogžudyste

Laikinasis banko „Snoras“ administratorius Simonas Freakley buvęs ilgametis konsultacijų bendrovės “Kroll” vadovas. Būtent ši įmonė daugiau kaip prieš metus atliko „Snoro“ akcininko Vladimiro Antonovo ir jo valdomos „Convers“ grupės reputacijos tyrimą. Ekonomika.lt pateikia šios bendrovės tyrimo išvadas.

www.ekonomika.lt „Snoro“ vadovas R. Baranauskas grįžta į Lietuvą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).