Taiki Spalio 15-toji Vilniuje

Spa 17, 2011 by

www.pilieciai.info kategorija:Įvykiai  Jei Paleckio Spalio Revoliucija buvo sankcionuota, tai jau trečia valandą dienos Kudirkos aikštę turėjo užimti neformaliai susirinkę piliečiai. Iš 1040 Facebook grupėje buvusių žmonių aikštėje atėjo 24. Tiesa pastebėjau kelias visai jaunų žmonių grupeles, kurie irgi kažko laukė ir įdėmiai stebėjo susirinkusius o pakalbinti patvirtino, kad girdėjo apie renginį. Tačiau prie susirinkusių „dėdžių“ ir „tetų“ prisijungti nedrįso.

Nebuvo nei plakatų nei kalbų o buvo spontaniškai susirūkančios diskutuojančių grupelės, kurios tai ištirpdavo tai  vėl susirinkdavo naujai įtraukdami vieną ar kitą žmogų. Vieša erdvė, kurioje Subotinas lesina balandžius, Matulevičius su bendražygiais dalina informacinius lapelius o žurnalistai keistai iš įpročio pastebi tik pastarąjį ir visiškai negrėsmingą ir kuklų M. Kuprevičių tikrai nepanašėjo į Tachriro aikštę. Tačiau šalyje kur pernelyg gera gyventi ar galėjo būti kitaip?

„Neformali“ revoliucija pasibaigė kaip ir formalioji – po valandos visi išsiskirstė. Palikdami būdinti policijos ekipažą, belaukianti ar neateis dar revoliucionierių .

Kiekviena revoliucija turi laimėjusius ir pralaimėjusius. Pamąstykite interneto komentarų galiūnai, konferencijų liūtai ir diskusijų klubų vilkai. Principingi ir idėjiškai stiprūs aktyvistai sergantys alergija vienas kitam Kas laimėjo nuo to, kad ši rudens diena taip ir liko istorijoje : 2011 spalio 15-a diena. O aš einu žiūrėti televizorių. Kaip tik ten rodo kaip varganoje Prancūzijoje ir Italijoje vyksta pilietiniai protestai. Protestai tu, kurie nežino, kad yra nuostabi šalis Lietuva, kurioje gyvena ramūs ir laimingi žmonės.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).