Amerikiečiai dėl savo bėdų kaltina bankus

Spa 7, 2011 by

www.delfi.lt Los Andžele ketvirtadienį vyko demonstracija, skirta palaikyti judėjimo “Užimk Volstritą” (“Occupy Wall Street”) dalyvius, kurie nuo rugsėjo 17 d. rengia mitingus Niujorke. Kaip skelbia AFP, Los Andželo centre susirinko, policijos duomenimis, apie 500 žmonių.

Video medžiaga:

The Battle to occupy Los Angeles

dar vienas pasisakymas šia tema:

http://www.versijos.com/2011/09/26/protestai-tesiasi/

Svarbiausia šitoje istorijoje, turbūt, yra tai, kad 99% amerikiečių nė neįtaria apie tai: net apie patį protestų faktą, nekalbant jau apie detalų jų nušvietimą. Pastarosiomis dienomis aš nė kerto nemačiau net užuominos apie protestus Volstrite pagrindiniuose žinių kanaluose. Aš neseku naujienų 24 valandas per parą, turiu pakankamai kitų reikalų, tačiau, vis dėlto, kiekvieną dieną pasižiūriu šiek tiek CNN, šiek tiek – kitų naujienų laidų, kasdien perverčiu NY Times, kiek rečiau – kitus leidinius. 95 o gal ir 98% amerikiečių seka šalies naujienas dar mažiau negu aš. Ir visuose tuose šaltiniuose aš NĖ KARTO nepastebėjau net užuominų apie demonstraciją Volstrite.

Avinai, žinoma, pateiks man krūvą žinučių apie tą demonstraciją, surastų per Google News. Žinoma, apie šimtaprocentinę cenzūrą nekalbu, tačiau surasti informaciją be specialios užklausos naršyklėje ar per pagrindinį laikraščio puslapį, peržiūrėjus vakaro naujienas per TV – praktiškai neįmanoma. Aš pats apie Volstritą sužinojau per Livejournal blogosferą ir iš kai kurių tarptautinių svetainių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).