„UniCredit“ apstulbino Vengrijos planas dovanoti gyventojams skolas

Rgs 21, 2011 by

www.lrytas.lt  Vengrijos parlamentas pirmadienį patvirtino planą, pagal kurį namų ūkiams bus leista grąžinti užsienio valiuta paimtas būsto paskolas daug palankesniu negu rinkos kursu.   „Naujas įstatymas sukels kelias šoko bangas. Mes neapribosime savo buvimo Vengrijoje, bet pamąstysime, kaip įšaldyti verslo plėtrą“, - pareiškė Gianni Papa interviu laikraščiui „Wirtschaftsblatt“ trečiadienį.

Pasak jo, Austrijos bankas Vengrijoje daugiausiai dirba su verslo subjektais, todėl jo suteiktos paskolos užsienio valiuta, kurių bendra vertė - 765 mln. eurų (2,64 mlrd. litų), bet kokiu atveju yra valdomos.

„Netgi susiklosčius blogiausiam scenarijui judame į dviženklę milijonų (eurų) sritį“ - pažymėjo G.Papa, atsakydamas į klausimą apie tiesioginius plano padarinius Vengrijoje.

„Akivaizdu, kad šios priemonės pakeitė žaidimo taisykles, o jų padariniai neapsiriboja tik finansais“, - sakė jis.

Analitikai įspėjo, kad šis Vengrijos įstatymų leidėjų žingsnis gali susilpninti nacionalinę bankų sistemą, taip pat bus naujas kliuvinys ir šiaip jau vangiam ekonomikos augimui.

„Reuters“-BNS ir lrytas.lt inf. 2011-09-21 18:10

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).