2011 02 21 Spauda apie bankus

Vas 21, 2011 by

www.delfi.lt Lenkai ruošia „krizės mokestį“ bankams

Lenkijos finansų ministerija pranešė, kad dar šiais metais gali būti įvestas vadinamasis bankų, arba krizės, mokestis, skelbia „Verslo žinios“. Jau pradėti rengti atitinkami teisės aktai.

www.vz.lt Didžėjus skelbia šachą bankui

DnB NORD banko kliento Justo Musteikio reikalavimą grąžinti, pasak jo, neteisėtai apskaičiuotą išankstinio kredito grąžinimo mokestį pagristu įvardija ne tik vartotojų gynėjai, bet ir teismas.

www.vz.lt „Mokėjimai.lt“ susitaikė su „Swedbank“

UAB „EVP International“, veikianti su prekės ženklu „mokejimai.lt“ ir tarpininkaujanti atsiskaitant internetu su banku „Swedbank“, baigė derybas ir pasirašė bendradarbiavimo sutartį, bankas ją vienašališkai buvo nutraukęs 2010 m. spalio 1 d.

www.diena.lt Latvijos bankų paskolų portfelis per metus susitraukė 8,3 proc.

Latvijos centrinio banko duomenimis, šalies komercinių bankų paskolų vietos finansų institucijoms, įmonėms ir gyventojams portfelis šio mėnesio pradžioje buvo 1,118 mlrd. latų.

www.vz.lt 2015-ųjų scenarijus – kainų burbulai gresia nauja krizė (m.vz.lt)

Pastarąją krizę lėmusios priežastys – pernelyg laisvai spausdinami pinigai ir nesubalansuota tarptautinė prekyba – niekur nedingo. Nesiėmus reikiamų priemonių, 2015 m. pasaulį gali sukrėsti dar viena finansų krizė, perspėja konsultacijų bendrovė „Oliver Wyman“.

www.vz.lt ECB nariai prabyla apie bazinių palūkanų kėlimą (m.vz.lt)

Kainų augimas jau pradeda spausti Europos centrinį banką, todėl šis gali pabranginti skolinimąsi, kad suvaldytų infliaciją, pareiškė Lorenzas Binis Smaghis, Europos centrinio banko tarybos narys.

www.vz.lt NOURIELIS ROUBINI: Mūsų pasaulyje veikia G-0 (m.vz.lt)

Teoriškai svarbiausius mūsų pasaulio ekonomikos ir politikos klausimus sprendžia G-20.

www.vz.lt G-20 susitarė dėl pasaulio ekonomikos stebėjimo (m.vz.lt)

Didžiausių pasaulio ekonomikų dvidešimtuko (G-20) atstovai šeštadienį Paryžiuje susitarė dėl pasaulio ekonomikos stebėjimo kriterijų, turinčių padėti subalansuoti tarptautinę prekybą ir išvengti krizės pasikartojimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).