ECB jau nenori supirkinėti obligacijų

www.traders.lt Europos Centrinis bankas nori išsilaisvinti iš užduoties supirkinėti euro zonos šalių obligacijas, ir nori šią funkciją perduoti nesenai įkurtam Europos Stabilizavimo fondui. Be to šiandien Europos Centrinis bankas kaip ir buvo laukta paliko nepakeistą bazinę palūkanų normą, kuri šiuo metu yra rekordinėse žemumose ir jau dvidešimt du mėnesius sudaro vos vieną procentą. Europos Centrinis bankas ir toliau paliko nepakeistą bazinę palūkanų normą nepaisant to, kad euro zonoje infliacija jau peržengė šio banko nustatytą tikslinę ribą. Šiandieninės prekybos metu euras dolerio atžvilgiu pastebimai leidžiasi žemyn, šiuo metu rinkoje už vieną eurą yra mokama po 1.36615 dolerius, arba kiek daugiau nei vienu procentu mažiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu.

Tuo tarpu Europos Centrinio banko vadovas Jean-Claude Trichet pasisako už tai, kad šiuo metu šio banko atliekamų intervencijų euro zonos šalių obligacijų rinkoje funkcija būtų perduota Europos Stabilizavimo fondui. Tačiau tam prieštarauja Vokietijos atstovai.

„Europos Centrinis bankas niekad nebuvo entuziastingai nusiteikęs obligacijų supirkimo klausimu ir šiuo metu be jokios abejonės norėtų atsikratyti šios funkcijos. Minimas bankas nori susitelkti ties pagrindine savo užduotimi, t.y. ties infliacijos klausimu ir kova su ja“ – pareiškė Societe Generale banko ekonomistas James Nixon, kuris praeityje yra dirbęs Europos Centriniame banke.

Iki šiol probleminių euro zonos šalių, kurios susiduria su finansinėmis problemomis finansuodamos savo biudžetų deficitus, obligacijų supirkimui Europos Centrinis bankas jau išleido 76,5 mlrd. eurų vertės lėšas.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).