Nuomonė: Apsisaugoti nuo burbulų pasaulis dar neišmoko

Gru 30, 2010 by

www.bernardinai.lt Stasio Jakeliūno knyga „Lietuvos krizės anatomija”

Lietuvos valdžios atstovams vis dažniau kalbant apie krizės pabaigą, pats laikas išsiaiškinti, dėl ko gi ji kilo. „Kitų knygų“ leidykla išleido finansų eksperto Stasio Jakeliūno knygą „Lietuvos krizės anatomija”, kurioje nuosekliai nagrinėjamos finansinės Lietuvos krizės priežastys ir pateikiami jos įveikimo būdai.

www.verslozinios.lt Apsisaugoti nuo burbulų pasaulis dar neišmoko

Lietuvos banko valdybos narys Prof. Habil. Dr. Vaidievutis  Geralavičius, Komentaras Apie Stasio Jakeliūno knygą “Lietuvos krizės anatomija”

www.demokratija.eu Finansų analitikas S. Jakeliūnas: „Kur dingo 70 milijardų?“

Ne, kapitalas neturi tautybės. Kapitalas neturi net ir sąžinės. Reikia suvokti, kaip jis veikia, ir jį prižiūrėti. To, pavyzdžiui, nedarė Lietuvos bankas. Jis sekė tik komercinių bankų kapitalo pakankamumo rodiklius, o visa kita leido be jokių apribojimų. Tada bankai ėmė veiki savo nuožiūra – skolino iki 100 proc. įkeisto turto vertės ir lengvai teikdavo paskolas, jei šeimos nariui likdavo pragyventi po 600-700 litų per mėnesį. Abu šiuos skolinimo parametrus, žiūrint iš stabilaus ir harmoningo ekonomikos augimo perspektyvos, turėjo nustatyti Lietuvos bankas. Pavyzdžiui, leisti skolinti iki 70 proc. įkeisto turto vertės ir iki 1000 litų padidinti „likutines“ pajamas šeimos nariui. Tai tik du pavydžiai, kaip buvo galima valdyti ir tramdyti bankų sistemą.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).