2010 12 28 Spauda apie bankus

Gru 28, 2010 by

www.lrytas.lt Verslininkas su bankininkais riejasi dėl dingusių pinigų

Verslininkas Valdas Pakalniškis jau kelerius metus mėgina išsiaiškinti, kaip iš jo kredito sąskaitos bankas „Nordea” pervedė daugiau nei pusantro milijono litų. Pats verslininkas tikina tokio leidimo nedavęs.

www.vz.lt Dar vienas bankų prievaizdas linksta viešinti bankininkų premijas bei algas (m.vz.lt)

Bankų priežiūros institucijas vienijantis Bazelio komitetas atskleidė planus, kuriais siūloma įpareigoti bankus atskleisti vadovams mokamas premijas.

www.alfa.lt ES milijardai, skirti smulkiajam verslui, nusėdo bankuose

Milijardai ES lėšų, kurios buvo skirtos kaip paskolos smulkiajam verslui, Rytų Europoje tapo lobiu bankams tarpininkams. 2008-aisiais ėmė rastis įrodymų, kaip smulkusis ir vidutinis verslas buvo atkirstas nuo paskolų, kai prasidėjo krizė, rašo tinklalapis „EUobserver“.

www.lrytas.lt „The Wall Street Journal“: beveik 100 nuo griūties išgelbėtų bankų vėl atsidūrė ties bankroto riba

Beveik 100 Jungtinių Valstijų bankų, kuriuos valdžia išgelbėjo nuo griūties paskelbusi milijardinę probleminių aktyvų išpirkimo programą (TARP), vėl atsidūrė ties bankroto riba. Vien per vasaros mėnesius vadinamųjų probleminių bankų skaičius Jungtinėse Valstijose išaugo nuo 89 iki 98. Visi jie kartu iš šalies valdžios sulaukė 4,2 mlrd. JAV dolerių paramos, rašo laikraštis „The Wall Street Journal“.

www.lrytas.lt Gausėjanti bedarbių armija gniuždo Ispaniją

„Mama, grįžtu namo, nebegaliu susimokėti už nuomą.” „Ne, sūneli, mes negalime išsimokėti paskolos ir išeiname gyventi pas močiutę.” Toks pokalbis paskelbtas praėjusią savaitę populiaraus satyrinio Ispanijos žurnalo „Jueves” interneto portale. Tik vis mažiau ispanų sugeba iš to dar ir pasijuokti.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).