Danske Bank – euras pakils iki 1,5 dolerių

Kov 9, 2011 by

www.traders.lt Danske Bank padidino savo artimiausių šešių mėnesių euro kurso prognozę, kuri buvo pakelta nuo 1,42 iki 1,5 dolerių už eurą. Minimo banko analitikai teigia, kad euras sustiprės, jeigu Europos Centrinis bankas padidins bazinę palūkanų normą. Be to šio banko atstovai laukia, kad dėl optimistiškų ekonomikos perspektyvų vertinimų ir vėl sustiprės apetitas labiau rizikingiems aktyvams.

Danske Bank banko analitikai prognozuoja, kad jau balandį Europos Centrinis bankas, pirmą kart po ilgos pertraukos, padidins bazinę palūkanų normą, kuri turėtų ūgtelėti 0,25 procentais. Be to šio banko specialistai tikisi, kad iki kitų metų sausio Europos Centrinis bankas bazinę palūkanų norma iš viso padidins net keturis kartus. Taigi Europos Centrinio banko bazinė palūkanų norma, kuri dabar yra rekordinėse žemumose ir šiuo metu sudaro vos vieną procentą, iki kitų metų sausio mėnesio, anot Danske Bank banko analitikų, gali padvigubėti.

Tuo tarpu Amerikoje, anot šio banko analitikų, Amerikos Federalinis Rezervų bankas nedidins bazinės palūkanų normos, kuri šiuo metu siekia faktiškai nulinį lygį, net iki kitų metų vidurio.

Tuo pačiu Danske Bank banko analitikai įspėja, kad euras gali stiprėti mažiau, jeigu FED parodys signalų, jog yra pasiruošęs didinti bazinę palūkanų normą, arba jeigu atsinaujins skolų krizė Europoje, arba jeigu dėl didėjančios naftos kainos sumažės pasaulinės ekonomikos augimas.

Danske Bank banko analitikai, skirtingai nei artimiausių šešių mėnesių laikotarpiui, sumažino artimiausių dvylikos mėnesių laikotarpiui savo euro kurso prognozę, kuri buvo pakoreguota nuo 1,45 iki 1,42 dolerių už eurą.

Šiandieninės prekybos metu euras dolerio atžvilgiu nežymiai pinga iki 1.38755 dolerių už eurą, na o nuo šių metų pradžios euras dolerio atžvilgiu jau spėjo pabrangti 3,6 procentais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).