Savaitgaliui: mąstai

Vas 19, 2011 by

www.delfi.lt 2010 m. JAV bankai atsiėmė 1 mln. būstų

2010 m. Jungtinių Valstijų bankai atsiėmė rekordiškai daug - net 1 mln. būstų, o šiemet šis rodiklis gali būti dar didesnis, praneša BBC. Nuosavybės teisės atėmimo stebėtoja agentūra “RealtyTrac” paskelbė, kad apie 5 mln. būstų savininkų mažiausiai du mėnesius vėlavo sumokėti savo būsto paskolos mokesčius. Agentūros teigimu, nuosavybės teisės atėmimo rodiklis ir toliau gali augti, nes nedarbo lygis šalyje išlieka aukštas.

www.respublika.lt Biurų laukia bankininkai

kometaras 2010 spalio mėn. 20 d

Amerikoje jau laukiama antrosios krizės bangos. Jeigu tokia kils, neabejotinai ji vėl palies ir Lietuvą. Pirmoji banga prasidėjo nuo to, kad už paimtus būstams kreditus nebepajėgė atsiskaityti gyventojai, o antroji bus susieta su komerciniu nekilnojamuoju turtu. Tai logiška. Juk per krizę mažėjo gyventojų pajamos, jie mažiau pirko ir mažiau vartojo, kartu menko, sakykime, ir mažmeninių prekybos įmonių pajamos. Joms menkstant įmonės buvo priverstos atsisakyti prekybos plotų, kurių nemaža dalis buvo statyti už bankų paskolas. Aišku, kad laisvų likusių plotų valdymą perims bankai. Ir tas galios ne vien mažmeninės prekybos, bet ir kitoms kreditus ėmusioms bendrovėms.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).