B.Bernanke neatmeta, kad prireiks ir trečiojo pinigų politikos švelninimo etapo

Gru 6, 2010 by

www.traders.lt Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Ben Bernanke neatmeta, kad po antrojo pinigų politikos švelninimo etapo, bus reikalingas ir trečiasis pinigų politikos švelninimo etapas.

Sekmadienį FED vadovas jau antrą kart dalyvavo 60 Minutes programoje, kuri yra rodoma per CBS televiziją. Prieš tai jis šioje programoje dalyvavo 2009 metų kovą ir tuomet argumentavo ir gynė savo veiksmus, kurie buvo atliekami per pati krizės piką, be to jis paaiškino, kodėl buvo leista bankrutuoti investiciniam bankui Lehman Brothers, bet buvo išgelbėta draudimo milžinė AIG.

Per minimą programą Ben Bernanke paaiškino, kodėl buvo priimtas sprendimas pradėti vykdyti antrąjį pinigų politikos švelninimo etapą, kurio metu iki kitų metų birželio rinkoje už 600 mlrd. dolerių sumą planuojama supirkinėti Amerikos valstybines obligacijas.

Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas neatmetė, kad po antrojo pinigų švelninimo etapo pabaigos, bus reikalingas ir trečiasis pinigų politikos švelninimo etapas, t.y. kad ir toliau rinkoje bus supirkinėjamos valstybinės obligacijos. Būtent tą patį prognozuoja ir kai kurie ekonomistai.

Goldman Sachs banko ekonomistai šių metų rudenį teigė, jog norint kompensuoti privataus sektoriaus paklausos sumažėjimą, FED rinkoje valstybinius skolos vertybinius popierius turėtų supirkti net už 4 trilijonų dolerių sumą. Tačiau tuo pačiu šio banko atstovai pripažino, kad yra labai mažai tikėtina, kad už tokią sumą rinkoje bus superkami valstybiniai skolos vertybiniai popieriai, nes pinigų politikos švelninimas nėra itin populiarus šalies politikų tarpe.

Pagrindinis Goldman Sachs banko ekonomistas Jan Hatzius yra teigęs, kad atsižvelgiant į šalies ekonomikos padėtį, labiausiai yra tikėtina, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas rinkoje šalies valstybines obligacijas supirks už dviejų trilijonų dolerių sumą.

Tačiau jau praėjusią savaitę pagrindinis Goldman Sachs banko ekonomistas Jan Hatzius pakeitė savo nuomone, teigdamas, jog dabar matomi Amerikos ekonomikos atsigavimo požymiai gali lemti, kad FED rinkoje supirks valstybinių obligacijų tik už vieno trilijono dolerių sumą.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).