2010 12 02 Spauda apie bankus

Gru 2, 2010 by

www.delfi.lt ES šalys bankams skyrė 4,5 trln. eurų paramos

Europos Sąjungos valstybės narės nuo bankų krizės pradžios savo finansų sektoriams skyrė iš viso 4,5 trilijonus eurų (15,25 trln. Lt) paramos, praneša BBC. Tarp paramos priemonių yra finansinės garantijos, akcijų išpirkimas ir tiesioginė parama. Tačiau panaudotas buvo tik ketvirtadalis pinigų.

www.delfi.lt Teisininko komentaras. Bankas iš dalies kaltas dėl skolininko nesugebėjimo grąžinti kreditą

Tokią išvadą padarė Lietuvos apeliacinis teismas 2010 m. spalio 22 nutartyje, priimtoje civilinėje byloje Nr. 2A-678/2010. Nors ir nežymi, tai yra viena pirmųjų verslo pergalių prieš kredito įstaigasteismų maratone, kuris prasidėjo šalyje įsivyravus ekonominei krizei.

www.delfi.lt Seimas nepritarė siūlymui neleisti bent 2 metus už skolas atimti paskutinio būsto

Ilgai tobulintos Civilinio kodekso pataisos, labiau apsaugančios prasiskolinusius piliečius, Seime palaikymo nesulaukė. Ketvirtadienio posėdyje Seimas nusprendė joms nepritarti. Už jų priėmimą balsavo 39 Seimo nariai, tačiau tiek pat susilaikė ir dar trys pasisakė prieš.

www.delfi.lt Lietuvoje kuriasi Latvijos bankas

Registrų centro duomenimis, filialas trečiadienį užregistruotas Vilniuje, Žygimantų g. 13, jam vadovauja Tatjana Voleiko, rašo verslo naujienų portalas vz.lt.

www.alfa.lt Lietuva bankus paremtų „tik“ 1,7 mlrd. eurų

Europos Sąjungos šalių parama, suteikta ar garantuota suteikti bankams siekia 4,5 trln. eurų. Sąrašą pradeda Jungtinė Karalystė ir baigia Lietuva, kuri iš ES šalių bankams garantuotų mažiausią paramą.

www.delfi.lt „Finastai” ir Ūkio bankui liepė taisyti veiklos trūkumus

Lietuvos banko valdyba aptarė banko „Finasta” ir Ūkio bankų inspektavimo rezultatus ir nurodė bankams taisyti veiklos trūkumus.

www.delfi.lt „Swedbank“ grupės vadovas: Estija – paskata Lietuvai ir Latvijai

Estijos ekonominiai pasiekimai yra gera paskata Latvijai ir Lietuvai pratęsti ekonomines reformas ir ateityje prisijungti prie euro zonos bei išsaugoti savo konkurencingumą. Tokią nuomonę Taline vykusiame seminare apie makroekonominius klausimus išreiškė švedų bankinės grupės „Swedbank“ vykdantysis direktorius Michaelis Wolfas.

www.vz.lt Bankai pradėjo šventinį indėlininkų viliotinį (m.vz.lt)

Šalies bankai pradėjo šventiniam žiemos laikotarpiui būdingas akcijas naujiems indėlininkams. Ūkio bankas šiems siūlo dienraščio prenumeratą, Šiaulių bankas - didesnes palūkanas. Be to, Šiaulių bankas švenčių metu atsisako dalies mokesčių už korteles.

www.vz.lt Bankų asociacija: spalį paskolų portfelis vėl pradėjo trauktis (m.vz.lt)

Bendrasis paskolų portfelis po nedidelio augimo rugpjūtį ir rugsėjį, spalį sumažėjo 114,3 mln. Lt, iki 58,89 mlrd. Lt. Traukiasi ir juridinių asmenų terminuotųjų indėlių portfelis, nurodo Stasys Kropas, Lietuvos bankų asociacijos prezidentas.

www.kaunodiena.lt Rąstų kainų spąstai medienos perdirbėjams

Po krizės palengva atsitiesiantiems medienos produktų gamintojams nerimą kelia didėjančios lietuviškų rąstų kainos. Perdirbėjai būgštauja, kad žaliava dar labiau brangs pradėjus veikti mediena kūrenamoms katilinėms.

www.vz.lt ECB nepakeitė palūkanų (m.vz.lt)

Europos centrinis bankas ketvirtadienį staigmenos nepažėrė ir nepakeitė bazinės palūkanų normos. Rinkoje laukiama daugiau komentarų iš banko vadovo Jeano Claude Trichet.

www.vz.lt Europos bankus gelbėjęs FED užsidirbo “pasaulio centrinio banko” etiketę (m.vz.lt)

JAV centrinio banko (FED) paviešinti duomenys, kad tarp didžiausią pagalbą gavusių bankų buvo ir europietiškieji UBS bei “Barclays”, paskatino diskusijas, ar FED prisiima atsakomybę ir už kitų valstybių bankus.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).