2010 11 30 Spauda apie bankus

Lap 30, 2010 by

www.lzinios.lt Mokėjimai internetu - be bankų

Jeigu kaltas klientas, atskleidęs kitam asmeniui savo banko sąskaitos duomenis, bankas nuostolių neatlygins. Bankininkai tikina, kad mokėjimo internetu paslaugas pigiai siūlantys tarpininkai neteisėtai prašo klientų pateikti jų banko sąskaitų duomenis. Neva taip rizikuojama patekti į sukčių pinkles. Tačiau klientai pačių bankų plėšikavimo, rodos, bijo labiau ir pirmiausia renkasi pigias atsiskaitymo paslaugas.

www.respublika.lt Lietuviai kredituoti ES verslą jau pasirengę

Pasirodo, pas mus padėtis ne tokia jau beviltiška. “Respublika”, padedant Lietuvos ambasadoms Europos Sąjungos šalyse, atliko tyrimą, per kurį paaiškėjo, kad mūsų šalyje veikiančiuose bankuose paskolos verslui yra vienos pigiausių. Tiktai važiuok iš kokios Vokietijos, Prancūzijos ar Anglijos ir griebk kreditus saujomis, rieškučiomis. Bet niekas nevažiuoja ir neima. Kodėl?

www.delfi.lt Skolininko ateitį nulemia ir kreditoriaus požiūris

Efektyviausias būdas kredito įstaigoms atgauti pinigus, paskolintus žemės ūkio subjektams - užtikrinti jiems galimybes tęsti veiklą: restruktūrizuoti kreditus, nedidinti palūkanų, t. y. elgtis partneriškai, o ne agresyviai, sako Latvijos žemės ūkio universiteto prof. Ingrida Jakušonoka.

www.vz.lt Bankai skolina, bet tik išskirtiniams (m.vz.lt)

Gyvenamųjų būstų statytojai jaučia besikeičiančią bankų finansavimo politiką, tačiau pažymi, kad per pastaruosius keletą metų daug turto perėmę bankai palankiau žiūri tik į tuos projektus, kurie turi išskirtinumo ir būsimas turtas bus likvidus rinkoje.

www.alfa.lt Nuomos sutartis ar įsipareigojimas bankui?

Lietuviai gan drąsiai ryžtasi skolintis, mat mūsų sąmonėje giliai įsišaknijęs įsitikinimas, kad „savo“ namai yra geriau nei „svetimi“. Akis badančio fakto, kad bankui įkeistas turtas nėra toks jau visai „savas“, esame linkę nematyti. Galbūt jus įtikins aritmetiniai skaičiavimai, be menkiausių emocijų ir sentimentų rodantys tai, kas, paprasčiausiai, būtų lengviau jūsų kišenei?

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).