2010 10 08 Naujienos bankams

Spa 8, 2010 by

www.respublika.lt Pinigai Lietuvą pavertė kolonija

Švedai būsto paskolą gali gauti už 2,15 proc., Prancūzijoje - už 3,3 proc., Vokietijoje jos kainuoja nuo 2,4 proc. iki 4,7 proc., Airijoje - nuo 3 proc. O šit Lietuvoje paskolų kaina prasideda nuo 3,65 proc. litais ir 3,463 proc. eurais.

www.vz.lt Savo turtu laidavęs Pinkevičius ginčija laidavimą ir siekia banką įpareigoti laikytis sutarties

Už bendrovės “Ranga IV investicijos” savo asmeniniu turtu laidavęs verslininkas Laimutis Pinkevičius siekia nuginčyti su “Parex banku” pasirašytas laidavimo sutartis.

www.verslosavaitė.lt Bendrovė nuo banko šarvuojasi teismu

Medinių langų gamintoja „Doleta“ kreipiasi į Vilniaus apygardos teismą su prašymu dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo byloje, kurioje reikalaujama „Swedbank“ kredito sutarties nutraukimą bendrovei pripažinti neteisėtu.

www.balsas.lt Bankininkai verčia naują veiklos puslapį

Porą metų gyvenę krizės nuotaikomis ir atitinkamai veikę, bankai prakalbo apie atšilimą. Po truputį vis labiau juntamais ekonomikos atsigavimas bankininkus verčia permąstyti savo strategiją.

www.vz.lt Romanovo valdoma grupė planuoja bendradarbiauti su paslaptinga partnere

Visas Ūkio banko akcijas siekiančio supirkti jo akcininko Vladimiro Romanovo vadovaujama UAB “Ūkio banko investicinė grupė” susirado naują galimą investicinių projektų partnerę. Tačiau, kas tai per partnerė ir kas už jos stovi - grupė informacijos pateikia šykščiai.

www.verslas.banga.lt Lietuvos bankų asociacija: netapkite sukčių bendrininkais

Vienuolika bankų ir užsienio bankų skyrių vienijanti Lietuvos bankų asociacija perspėja Lietuvos piliečius saugotis sukčių, niekam neatskleisti savo mokamųjų kortelių bei internetinės bankininkystės kodų bei slaptažodžių ir nesusivilioti sukčių siūlomu atlygiu už bankų sąskaitų atidarymą ar panaudojimą.

www.vz.lt Europa bankams paruošė mokesčių piliulę

Ketvirtadienį EK palaiko du būdus kaip apmokestinti finansų sektorių: pasauliniu lygiu komisija palaiko finansinių sandorių mokesčio (FSM) įvedimą, o ES lygiu siūlomas finansinės veiklos mokestis (FVM).

www.vz.lt ECB signalas - ekonomikai reikia pigių paskolų

Krizė dar nesibaigė ir ekonomiką būtina skatinti pigiomis paskolomis. Tokią žinią finansų rinkoms pasiuntė Europos centrinis bankas, palikęs galioti rekordiškai žemą bazinę palūkanų normą.

www.vz.lt Švedijos žiniasklaida: su “Swedbanku” norėtų jungtis du bankai

Lietuvos rinkoje dominuojantys Skandinavijos bankai gali dar labiau sustiprinti savo įtaką - pranešama apie vykstančias kalbas dėl galimo milžinų susijungimo. Bent du didieji bankai norėtų jungtuvių su “Swedbank”, tvirtina neįvardintais šaltiniais besiremianti Švedijos žiniasklaida.

www.vz.lt ROBERTAS J. SHILLERIS: Dar septyneri sunkmečio metai?

2010 metų rugpjūčio mėnesį JAV kurorte Džeksonhole vykusio ekonomikos simpoziume, į kurį susirinko daug pasaulio centrinių bankų atstovų bei ekonomistų, buvo daug diskutuojama apie ten pristatytą niūriai ilgalaikes pasaulio ekonomikos perspektyvas nupiešusį straipsnį.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).