2010 10 06 Bankų naujienos

Spa 6, 2010 by

www.respublika.lt Bankus vilioja tik šviežias kraujas

Sprogęs nekilnojamojo turto burbulas ir užklupusi ekonominė krizė ne vienam lietuviui tapo daug sunkesne našta nei akmuo po kaklu. Bankų siūlytomis, į blizgančius popierėlius įvyniotomis paskolomis susivilioję žmonės dabar ragauja tik karčius vaisius. Tuo tarpu iš to neblogai pasipelnę bankai į pelėkautus jau deda naują masalą, kuris skirtas sugebėjusiems išgyventi sunkmetį.

www.delfi.lt Būsto rinka atkunta

Nusipirkti būstą artimiausiais mėnesiais ketina beveik 30 tūkst. Lietuvos gyventojų. Tokius apklausos rezultatus gavęs bankas pastebi, kad dabar, skirtingai nei prieš metus, gyvenamojo ploto žmonės ieško tam, kad patys jame gyventų, o ne tam, kad iš jo uždirbtų.

www.vz.lt SEB: nuosmukį įveikusi Lietuva susidurs su naujomis grėsmėmis

Vadinamoji vidinė devalvacija, kai karpomi atlyginimai, Baltijos šalyse baigiasi, o jų dalis eksporto rinkose didėja ir ekonomika atsigauna, naujausioje Rytų Europos ekonomikos apžvalgoje konstatuoja Švedijos SEB banko analitikai. Tačiau jie perspėja apie ateities grėsmę – darbo jėgos trūkumą.

www.vz.lt Bankai: pasauliui reikia susitarti dėl valiutų

Didžiosios pasaulio valstybės gali imtis priemonių savo rinkoms ginti ir dar labiau padidinti įtampą finansų rinkose, jei nesugebės pasirašyti sutarties dėl valiutų, perspėja 420 didžiausių pasaulio bankų vienijantis Tarptautinis finansų institutas.

www.vz.lt Tarptautiniai bankai Rytų Europoje skolina daugiau nei planavo

Pasaulio bankas, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei Europos investicijų bankas, siekdami pagelbėti įveikti finansų krizę Rytų Europos bankams, verslui paskolino daugiau nei planavo.

www.vz.lt ES svarstys dėl premijų bankininkams apribojimų

Trečiadienį Londone susitinkantys ES finansų rinkų prievaizdai sieks aiškiai nustatyti, kokia dalis premijų bankininkams gali būti išmokėta pinigais.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).