Sprendžiant pagal bankų sutartis: europėjam, nors ne visur

Sau 27, 2010 by

Pastebėjau įdomų dalyką. Nuo įstojimo į Europos Sąjungą bankų sutartys (konkrečiai - vertybinių popierių sąskaitų) sutartys tampa vis geresnės klientui: atsiranda įsipareigojimai ir kompensacijos už neįvykdytas ar nelaiku įvykdytas sutarties sąlygas.

Kitaip tariant - jeigu bankas ką nors atlieka ne visai tinkamai, jam gali tekti kompensuoti nuostolius ir nepatogumus klientui. Manote, iš geros valios? Ne visai, ne visai… Europos Sąjunga privertė: MiFID direktyva ir pan. Tačiau ne visur taip gerai. Turėjau vieno banko kortelę. Norėjau uždaryti banko kortelės sąskaitą (nutariau nebesinaudoti kortele). Nors mano sutartyje buvo parašyta, kad banko kortelė bus uždaryta per vieną mėnesį, visai tai užtruko net pusantro mėnesio (sąskaitoje buvo keliasdešimt litų - kol banko sąskaita neuždaryta, jais negalėjau naudotis). Kai praėjo mėnuo - nuėjau į banką ir paklausiau, kodėl mano sąskaita neuždaryta ir kada jinai bus uždaryta. Man paaiškino: didelis darbo krūvis, nespėja. Tada aš pasidomėjau, ar man priklauso kokios nors palūkanos ir delspinigiai iš banko pusės už tai, kad bankas nevykdo savo sutartinių įsipareigojimų. Koks buvo nustebimas! Man paaiškino kad tikrai ne (su potekste: neprisigalvok nesąmonių). Jums turbūt kilo klausimas, kodėl aš tokios nesąmonės paklausiau. Galiu atsakyti (retoriniu) klausimu į klausimą: kaip manote, jeigu aš vėluočiau kokias 15-a dienų susimokėti mokesčius (tarkim, už kredito kortelę ar pan.) bankui, ar man nebūtų priskaičiuotos palūkanos ir delspinigiai?.. Manau, kad būtų ir būtų labai greitai. Tad pagalvojau, kad būtų sąžininga, jeigu ir man kas sumokėtų dalelę pinigų :) Na, bet akivaizdžiai sugalvojau nesąmonę. Išvada: reikia mažiau (prisi)galvoti.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).