Aktualu

    Temos

    • Nėra kategorijų

    Bankininkai minta iš išpūstų paslaugų tarifų

    www.respublika.lt Komerciniai bankai gyvena iš palūkanų. Taip oficialiai apibūdinamas finansinių institucijų uždarbio šaltinis. Bet tik ne Lietuvoje. Jei tikėtume mūsų centrinio banko pateikiamais duomenimis, net 62,1 proc. per pirmąjį 2011 m. pusmetį gauto pelno komerciniai bankai susižėrė per paslaugų įkainius. Įvairių mokesčių pavidalu, kitaip sakant - vien aptarnaudami mūsų įmonių, gyventojų ir valstybės sąskaitas, sausio-birželio mėnesiais komerciniai bankai susišlavė net 319,2 mln. litų pajamų, o viso bankų sektoriaus pelnas per tą patį laikotarpį siekė 513,6 mln. litų.

    1 komentaras Bankininkai minta iš išpūstų paslaugų tarifų

    • Dar vienas įdomus niuansas: keičiant valiutą, lyg ir normalu būtų, kad banko uždarbis yra pirkimo/pardavimo kainos skirtumas. Bet palaukite! Jums dar teks sumokėti ~5 Lt už _operaciją_! Čia tas pats, kaip parduotuvėje prie kiekvieno čekio mokėtume “už aptarnavimą” papildomus pinigus ar apmokestintume įėjimą į parduotuvę. Ir tai ne tik Lietuvoje, tačiau ir kitur.

    Atsakyti

     

     

     

    Tu gali naudoti šios HTML tagus

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
    (Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).