Smulkusis verslas į bankus žvelgs giliau

Lie 19, 2012 by

www.alfa.lt „Smulkusis verslas turi būti informuotas, kur yra pastaruoju metu suintensyvėjusi bankų propaganda, o kur objektyvi informacija“ savo vakar dienos posėdyje nusprendė Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo taryba. Nes būtent objektyvios informacijos apie bankų paslaugas trūkumas turėjo itin skaudžių pasekmių verslui per 2008 m. krizę.

Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo taryba (LSVVT)

Pranešimas spaudai

2012 07 19

“Smulkusis verslas turi būti informuotas, kur yra pastaruoju metu suintensyvėjusi bankų propaganda, o kur objektyvi informacija” savo vakar dienos posėdyje nusprendė Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo taryba. Nes būtent objektyvios informacijos apie bankų paslaugas trūkumas turėjo itin skaudžių pasekmių verslui per 2008 m. krizę.
LSVVT nuomone pastaruoju metu finansinės institucijos skiria daug dėmesio ir lėšų netiesioginei finansinių produktų propagandai ir įtvirtinimui vartotojų sąmonėje. Prisimenant intensyvią paskolų populiarinimo kampaniją prieš 2008 m. sunkmetį ir liūdnas tokios veiklos pasekmes, LSVVT nuomone, būtina užtikrinti, kad smulkus ir vidutinis verslas ir ypač kuriantys naujai verslą gautų subalansuotą informaciją apie bankų teikiamas paslaugas – ne tik ką sako patys bankai, bet ir objektyvius faktus bei nešališkų ekspertų nuomones. LSVVT įsitikinimu tai padėtų auginti ir skatinti Lietuvos gyventojų verslumą, smulkias ir vidutines įmones, kurioms triuškinantį smūgį buvo sudavusi 2008 m. krizė. Todėl nuspręsta pritarti www.bankunaujienos.lt pertvarkymui į informacinį šaltinį, kuriame informacija būtų pateikiama aktualiausiomis ir skaudžiausiomis smulkiam ir vidutiniam verslui temomis, susijusiomis su finansinėmis institucijomis. Ypatingą dėmesį skirti bankų propagandai, priešpastatant jai objektyvią, įvairiapusę, iš įvairių šaltinių gaunamą informaciją.
Taip pat LSVVT nutarė rugsėjį vyksiančiame LSVVT valdybos posėdyje su Lietuvos banku bei Finansų ministerija aiškintis dėl:

a). Jau 45 mėnesius iš eilės neaugančių verslo kreditavimo apimčių;

b). žalingos VILIBOR skaičiavimo metodikos keitimo;

c). Lietuvos banko vaidmens nagrinėjant smulkaus ir vidutinio verslo bei finansinės rinkos dalyvių ginčus.

Plačiau:
LSVVT pirmininkė Dalia Matukienė
svvtaryba@ukmin.lt tel. 8 - 315 - 74002
LSVVT verslo finansavimo sąlygų gerinimo darbo grupė
Saulius Žilinskas tel. 852661380

kreipimasis i asociacijas - neisplatinta /projektas/

Projektas_fin_rinkos_ziniasklaida_20111115

http://banku-naujienos.lt/wp-content/uploads/2012/08/Projektas-C3_bankunaujienos_lt-LSVVT2011.doc

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).