Apie šią svetainę

Sau 10, 2010 by

Svetainė konstruojama siekiant sukurti patikimą, naudingą, objektyvų informacijos apie bankų ir kredito situaciją Lietuvoje šaltinį.

Valstybės ekonomikai apčiuopomis ieškant “dugno”, daugelio žmonių ir verslų situacija lieka vis dar labai sudėtinga. Politinė diskusija apie pinigus, bankų ir kredito situaciją slysta paviršiumi, daugelis rinkos dalyvių stokoja adekvačios informacijos, kas gi iš tiesų vyksta, ir ko laukti.

Informacija pati iš nieko neatsiranda.

Bandysime šiame tinklapyje ją surinkti. Ieškosime pusiausvyros, balansuosime kritiką su oficialiąja informacija, derinsime Vikinomiką su profesionalia analize ir leidyba – skatinsime laisvus informacijos mainus, teiksime kritinės informacijos šaltiniams privatumo garantijas, leisime pasisakyti insaideriams ir profesionalams, kelsime klausimus.

Jeigu pavyks, tikimės kilstelėti ekonominės ir politinės diskusijos lygį iki labiau adekvataus ir naudingo, inicijuoti kokybiškesnį viešųjų ryšių svertus turinčių elitinių organizacijų dialogą su mums svarbiais, pakankamai efektyvių svertų iki šiol neturėjusiais verslo dalyviais, atskleisti realias problemas ir įvardinti galimus sprendimus.

Palinkėkite mums sėkmės.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

7 Komentarai

  1. Darius

    Sveiki,
    Gera svetaine, gera pradzia.
    Bet neradau informacijos, kam cia reikia palinketi sekmes?

    Ar cia rimti zmones, ar cia vienadienis keliu straipsniu rinkinys. Ar issisaugoti sia svetaine i MyFavorites, ar pamirsti?

    Dar norisi zinoti ar cia galima tiketis tik infomacijos, ar bus galimybe ir ieskoti sprendimu. Kaip zinome, finansavimas yra esminis banku verslas ir jis sustabdytas, nes imones nesiteikia grazinti paimtu pinigu ir su priezastimi, ir be jos. Bankai per metus apturejo nuostolio daugiau nei uzdirbo pelno per 1o metu. Butu puiku, jei atsirinkume kas yra kas. Tiek geris, tiek blogis turi buti zinomas abejose pusese :)

  2. admin

    Dariau,

    iš esmės dar tik konstruojama svetainė susilaukė nepelnyto žiniasklaidos dėmesio “Verslas jau turi svetainę” ir t.t. ir pan.

    Tinklapio headeryje įkopijavau tipinės vieno iš bankų kredito sutarties fragmentą. Mano požiūriu toks atsakomybių nustatymas YRA PROBLEMA, kurią verslo visuomenei verta spręsti. Vartotojų teisių apsaugos tarnybos statistika rodo ir kitas problemas - nė viena iš jų nėra kredito nedavimas, ir pastangos jas spręsti nebūtų kredito reikalavimas.

    Reikalavimai, susiję su kredito santykiais, yra adekvačios informacijos reikalavimai. bankas tarsi ir kredituoja, bet reikalauja 400% užstatų. Praneša, kad kredito nesuteiks, kadangi INVEGA atsisakė suteikti garantiją - pasirodo neatsisakė. Pavieniai žmonės bejėgiai tokias situacijas spręsti, o informuota grupė - gali.

    Kol kas tiek. Kol kas pasyviai dedu čia informaciją ir nuorodas, kai prieisime iki konkrečių iniciatyvų, jos nebus beasmenės.

  3. Žilvinas

    Puiki svetainė, džiugu matyt, kad ir savaitgaliais kuriama :)
    Manau, kad būtų labai šaunu sukurti verslo/privačių banko klientų atsiliepimų ar pranešimų zoną.

  4. Aurimas

    Na taip gera pradzia ir palinkesiu toliau stipret ir informuot visuomene apie banku kenkejiska veikla. Spaudoj tikrai tos informacijos labai mazai, o kas bando sneket ta tema tai labai nedrasiai. Reikia kad daugiau zmoniu apie tai sneketu dometusi ir tikrai susilauksim atgarsiu! Sekmes jums

  5. AlMikas

    Sveiki, išgirdau apie jus per „Žinių radijas“. Kai matau griūnant šalį, vis galvoju ar atsiras kas pasipriešins, aš tai negaliu, atleiskit, „nervai nelaiko“. Bet aktualu, bendrai paėmus ir konkrečiai - įsikūriau kaime, reikia paramos, bet…! Tema aštri ir aktuali: vienoj pusėj mes - kitoj jie (bankai, bangsteriai, sionistai) Linkiu sėkmės ir mums visiem reikalingo populiarumo. Reikėtų, kad pasisektų forumas, o iš jūsų norėčiau (tikiuosi - norėtumėme) straipsnių apie bankinę veiklą, terminus ir kt, nes ne visi turintys energijos veiklai yra pakankamai susipažinę su ekonominiais terminais ir dėsniais. Nuorodos, straipsniai apie bankų hierarchines struktūras, priklausomumą, veiklos ypatybes, bet ne puse lūpų, bijant - štai ko laukiam iš jūsų. Aš, asmeniškai, netikiu kad mes išsisuksim, bet nors žinosim nuo ko kritom…

  6. Sveiki,

    Puslapis labai konservatyvus, bet tai jau pradzia.
    Apsilankykite pas mus: kalbekime atvirai.

    http://www.skuskbanka.com

    http://www.facebook.com/pages/skuskbankacom/281024346772

    Pagarbiai,

    Garantija

  7. geras puslapis :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. veiklos tikslų įvardinimo tobulinimas « Bankų naujienos - [...] 5.1.2  sukurtas ir pradėtas populiarinti tinklapis www.bankunaujienos.lt; [...]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).