Virtualūs pinigai – tik netolimos ateities klausimas

Spa 26, 2013 by

www.diena.lt Su naujausiomis technologijomis dažniausiai pirmieji susipažįsta ir jomis naudotis išmoksta jauni žmonės. Ši taisyklė veikia ir kalbant apie bitkoinus. Save apibūdinantis kaip technomaną moksleivis Lukas Valatka sako tikintis, kad bitkoinai gali tapti ateities valiuta.

Nepriklausomybė nuo bankų

Nesusipažinusius su bitkoinais L.Valatka ramina. “Pirmiausia, nereikėtų išsigąsti išgirdus terminą “bitkoinas”. Daugeliui vien žodis sukelia tam tikrą nežinomybę. Bet visa tai reikėtų padėti į šalį. Bitkoinai – tai tie patys pinigai, kurių pavidalas tėra skaičiukai jūsų mobiliojo telefono bitkoinų programėlėje arba kompiuterio ekrane. Banko sąskaita būtų geriausias atitikmuo. Šių pinigų negalite paversti grynaisiais, bet principas išlieka tas pats – juos galite naudoti pirkdami prekes ar paslaugas.”

Tarp bitkoinų ir mums įprastų pinigų L.Valatka įžvelgia vieną skirtumą – bitkoinų nekontroliuoja bankai. Juos valdo patys vartotojai, turintys pinigus. “Vadinasi, viskas paremta susitarimu. Jeigu kiti pripažįsta mano bitkoinus, aš jais galiu atsiskaityti”, – paaiškino pašnekovas.

Jis tvirtino, kad pradžioje bitkoinai sudomina savo veikimo principu. Tačiau prisidėjo ir afišuojamas anonimiškumas bei nepriklausomybė nuo banko. Na, o daugiausia įtakos padarė smalsumas, domėjimasis naujausiomis technologijomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).