Įmonės laisvas lėšas laiko ne vien indėliais

Bal 12, 2012 by

www.verslozinios.lt Įmonės šių metų vasarį naujų indėlių bankuose padėjo mažiau nei ankstesniais mėnesiais, o tai gali būti susiję ir su sezoniškumu, ir su bendra ekonomine padėtimi. Dėl aukštesnių palūkanų bendrovės vietoje terminuotųjų indėlių dažnai renkasi trumpalaikius Vyriausybės vertybinius popierius, sako finansų specialistai.

Lietuvos banko duomenimis, naujai priimtų įmonių indėlių suma šių metų vasario mėn. siekė 263 mln. Lt, perpus mažiau nei buvo šių metų sausį ir beveik 3 kartus mažiau nei praeitų metų pabaigoje. „Metų pradžia paprastai nėra aktyvi, įmonės dar nebūna uždirbusios ar sukaupusios lėšų naujiems indėliams“, – komentuoja Egidijus Kanaporius, „UniCredit bank“ Vilniaus regiono Verslo klientų padalinio vadovas. Įmonių indėlių likučiai bankuose šių metų vasarį siekė apie 7,4 mlrd. Lt, o praeitų metų pabaigoje jie sudarė apie 8 mlrd. Lt. Pasak bankų atstovų, įmonių indėlių apimčiai įtakos turi bendra ekonominė padėtis, įmonių pelningumas ir paskolų rinka.

Pasidalinti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).