Vartojimo paskolų palūkanos bankuose prasideda nuo 6% už metus

www.verslozinios.lt Vartojimo paskolą banke šiuo metu pavyktų gauti už 6–20% metų palūkanas ir daugeliu atveju pigiau būtų pasiskolinti eurais, o ne litais.

Apklausus 9 Lietuvos komercinius bankus paaiškėjo, kad vartojimo paskolą banke šiuo metu pavyktų gauti už 7,5–22% metų palūkanas, jei skolinamasi litais, ir 6–22% metų palūkanas, jei skolinamasi eurais. Palyginti su praėjusių metų spalio mėnesio duomenimis, dauguma bankų palūkanas (tiek skolinantis litais, tiek eurais) padidino 1 proc. punktu ir daugiau. Tiesa, „Nordea“ bankas, skolinantis litais, palūkanas sumažino 3 proc. punktais, o SEB bankas viršutinę palūkanų intervalo ribą pamažino 2 proc. punktais. „Pirmąjį praėjusių metų pusmetį, o gal net pirmuosius 7–9 mėn. buvo pastebimas vartojimo paskolų rinkos augimas, palyginti su 2010 m. Tačiau, metams artėjant į pabaigą, pasijuto, kad vartojimo paskolų imama šiek tiek mažiau“, – komentuoja Andrius Vilkancas, DNB banko atstovas spaudai.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).