Mes esame Anonimai

idomybes.one.lt  Guy Fox, arba Gvido Fox, priklausė Anglijos katalikų grupei, kuri 1605 metais planavo pasikėsinimą į Anglijos ir Škotijos karaliaus Jokūbo I gyvybę. Nors Gvido nebuvo grupės lyderis, jam buvo pavesta užduotis susprogdinti Lordų rūmus Londone. Ten jis ir buvo areštuotas spalio 5 dienos naktį, tačiau jo vardas vis tiek įėjo į istoriją, o žodžiu “guy” dabar vadinami jauni vyrukai (o juk visi vyrai giliai širdyje yra maištininkai).

Tikra šlovė pas šį nepavykusį Anglijos diversantą atėjo po filmo “V reiškia vendetą”, kuriame pasirodė Guy Fox kaukė. Vėliau ji tapo internetiniu memu, ir ypatingos Anonimiškų virtualių aktyvistų “Anonimous” skiriamasis ženklas, o šiais metais ji galutinai ėmė priklausyti protestuotojams pieš bankus, korporacijas ir piktnaudžiautojus finansų sektoriumi.

Gruodžio pabaigoje įvyko beprecedentinis įvykis. Hakerių grupė Anonymous įsilaužė į analitinės kompanijos Stratforf duomenų bazę ir pavogė vieną milijoną dolerių, kurį iškart pervedė įvairioms labdaros organizacijoms. Kompaniją Stratforf neoficialiai vadinama “Šešėliniu CŽV”, nes jos paslaugomis dažnai naudojasi Pentagonas ir JAV teisėsaugos organai.

Atsakyti

 

 

 

Tu gali naudoti šios HTML tagus

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).