Nuo penktadienio startuoja nauji Europos bankų streso testai

Kov 3, 2011 by

www.traders.lt Europos bankinio sektoriaus priežiūros atstovai pranešė, kad jau šį penktadienį startuoja nauji Europos bankų streso testai, kuriais remiantis, pagal pasirinktus kriterijus, bus testuojamas Europos bankų atsparumas prieš įvairias galimas kritines ir netikėtas situacijas. Minėtų Europos bankų streso testų, kurie jau bus antrieji, rezultatai turėtų paaiškėti jau vasaros pradžioje, t.y. birželio mėnesį. Priminsime, kad praėjusių metų pavasario pabaigoje 91 stambiausiam Europos sąjungos šalių bankui jau buvo atlikti streso testai, po kurių paaiškėjo, kad minėtų streso testų neišlaikė tik mažiau nei dešimt bankų.

Tačiau tuomet pasirodė daugelio analitikų ir ekonomistų bei rinkos dalyvių abejonės, kad atlikti stambiausių Europos bankų streso testai buvo per daug švelnūs, t.y. netinkamai paruošti, ir neatspindėjo tikrosios situacijos.

Todėl šįkart Europos bankų streso teistai bus kur kas geriau paruošti ir apims ne tik atsparumo, tačiau ir likvidumo sritis. Streso teste numatytas ryškus kai kurių atskirų Europos sąjungos šalių ekonominių rodiklių nukrypimas nuo prognozuojamų rodiklių. Jau šią savaitę Europos sąjungos šalių bankinio sektoriaus reguliatoriai turėtų sužinoti daugiau informacijos apie būsimus bankų streso testus.

Stambiausių Europos bankų pavadinimai, kurie bus testuojami per antrąjį bankų streso testą, bus paskelbti kovo aštuonioliktą dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).