savaitgaliui: kitoks požiūris į Latvijoje įvykusius rinkimus

Spa 9, 2010 by

www.anarchistas.lt Latvijos kairieji ėjo į rinkimus su labai progresyvia programa

Tų programų atsiradimas politinėje erdvėje galėjo lemti ir didesnį Latvijos valdžios lankstumą pasiskubinant priimti mažiau radikalų fizinių asmenų bankroto įstatymą, tiek ir panišką skandinaviško bankų kapitalo traukimąsi. Jau vien tai, kad skandinavų bankai be perstojo traukia pinigus ir iš Lietuvos, gali būti ženklas, kad į radikalių politinių pokyčių galimybę žiūrima rimtai.

Susiję straipsniai

Žymos

Pasidalinti

Komentarų: 1

  1. LSVVT

    http://www.ve.lt/naujienos/nuomones/nuomones/jeigu-andrius-kubilius-butu-pilotas-488400/

    Vienas senas pažįstamas kolega pasiūlė pamastyti tokia tema. Jeigu visiems lėktuvu skrendantiems keleiviams anksčiau ar vėliau taptų aišku, kad lainerio varikliai išsijungė ir jie visi iš didelio aukščio krenta žemyn, ko gero, kiltų nemaža panika. Tarkime, tuo metu keleivių salone pasirodytų skirtingai problemų priežastis aiškinantys pilotai. Vienas išvis neigtų, kad lėktuvas krenta, nors sunkiai tesugebėtų išstovėti stačias. Kitas imtų be atvangos aiškinti, esą lėktuve problemos kilo dėl to, kad prieš tai skridęs ekipažas elgėsi neatsakingai ir sugadino valdymo įrangą. O trečiasis tiesiog ramiai pasakytų, jog imasi atsakomybės sėsti prie vairalazdės, pakviesdamas didesnę patirtį turinčių žmonių jam patarti. Kuriam pilotui patikėtumėt savo gyvybę?

    Tęsiant pasiūlytas metaforas išeitų, jog problemų ištiktą lėktuvą (Latviją) už valdymo įrangos sėdusiam pilotui (V. Dombrovskiui) pavyksta stabilizuoti, įjungti variklius ir ištraukti iš pikiravimo. Taigi salone esantys keleiviai ploja, o jam pasirodžius salone (rinkimuose) kelia neišgalvoją ovaciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentatoriams: pažymėkite varnelę, norėdami gauti sekančius šio įrašo komentarus el.paštu.
(Nekomentuojate? Galite užsisakyti komentarus el.paštu čia).